20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Köpeklerin güzellik yarışı

Muğla'da 1. Köpek Güzellik ve Kıyafet Yarışması yapıldı.

Muğla'nın Akyol Mahallesi'nde bir parkta, Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yarışmaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Gürün, "Bu yarışmadan sonra çok sayıda aile, çocuklarının isteği üzerine köpek sahibi olacak. Üzücü olan, aileler çocuklarına hediye olarak aldıkları köpekleri 1 ay sonra sokağa bırakıyor. Bu, istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Bu konuda duyarlı olmak lazım. Belediye olarak hayvan barınağımızda sokak köpeklerine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık ise yarışmaya 100'den fazla köpeğin katıldığına işaret ederek, "Amacımız insanlara hayvan sevgisini aşılamak. Yarışmayı her yıl geleneksel olarak düzenleyeceğiz. Yarışmada köpeklerin güzellikleri ve kıyafetleri, veteriner hekim olan 3 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek" diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada dereceye giren köpeklere ödül olarak kupa, madalya ve köpek maması verildi. Köpeklerin sahipleriyle birlikte yaptıkları "zarafet" yürüyüşü, uzun süre alkışlandı. Yarışmaya, Akyaka Hayvan Dostları Derneği üyeleri, sokak köpekleri "Tiger" ve "Çirkin" ile katıldı.

Dernek üyelerinden Yasemin İlseven, amaçlarının ödül kazanmak değil insanların dikkatini sokak köpekleri ve hayvanlara çekmek olduğunu söyledi. Bu arada, yarışmaya katılan köpeklerin kıyafetleri ile sahiplerinin kıyafetlerinin uyumu dikkat çekti.

AA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?