20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Köşk'den ilginç kartpostal

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği çocuklara, birer kartpostal dağıttı. Kartpostalın en tepesinde "Unutmayın ki, bugünün büyükleri de dün çocuktu" yazıyor ve altında bazıları hayatta bulunmayan ünlü isimlerin çocukluk fotoğrafları sıralanıyor.



Kartpostalda 51 ünlünün çocukluk resmi var. Sezen Aksu'dan Beyazıt Öztürk'e, Tayyip Erdoğan'dan Suna Kıraç'a, Abdullah Gül'e, Rahmi Koç'a, Orhan Gencebay'a kadar önemli isimler, pek bilinmeyen fotoğraflarıyla görülüyor.

51 isimden 16'sı siyasetçi. Kartpostal'da yer alan en ilginç resim ise ilk kez ortaya çıkan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın resmi.



16 siyasetçiden Erdal İnönü ve İsmail Cem, hayatta değil. Kalan 14 siyasetçinin hepsi AKP kökenli. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan dışındaki 10 isim kabinedeki diğer bakanlar. Milletvekili olarak yalnızca Osman Yağmurdereli düşünülmüş. Ancak bir isim var ki çok önemli: Abdüllatif Şener... Cumhurbaşkanı Gül, AKP'yi birlikte kurduğu Şener'i de kartpostala almış. Şener son seçimde aday olmamış, üniversiteye doçent olarak geri dönmüştü.

Sıralama alfabetik olduğu için, ilk sırada Abdullah Gül'ün çocukluk fotoğrafı var, onu Abdülkadir Aksu ve Abdüllatif Şener izliyor. Listenin sonundaki isim Yılmaz Erdoğan...

Cumhurbaşkanı'nın dağıttığı listedeki politikacıların hepsinin AKP kökenli olması dikkat çekici. Soldan Erdal İnönü ve İsmail Cem kartpostala girmiş ama ikisi de hayatta değil. Muhalefet liderlerinin hiçbiri listeye yok. Askerlerden ise Büyükanıt dışında, kartpostalda kendine yer bulan devlet büyüğü olmadı. Bunun Çankaya Köşkü'nün tercihi olup olmadığı bilinmiyor. Köşk'ün muhalefet partilerinden talepte bulunması, ancak CHP ve MHP'nin bunu reddetmesi de ihtimal dahilinde...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vatan
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 00:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?