28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Köylü kadınların bayramlık kızak keyfi

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Sarıgün köyünde köylü kadınlar kızak yarışı yaptı. Kurbanlarını kestikten sonra kızak yarışında boy gösteren köylü kadınlar, Allah-u Ekber Dağları'nın eteklerinde kızak kaymanın ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Sarıgün köyünde kızak kayan kadınlar ilginç görüntüler oluşturdu. Kurbanlar kesildikten sonra çocuklarının kızaklarını alarak köyün çıkışına giden kadınlar, Allah-u Ekber Dağları'nın eteklerinde farklı bir alanda boy gösterdi. Hakem Rıfat Bastaban'ın "1,2,3 haydi" demesiyle başlayan kızak yarışı 20 metrelik mesafede yapıldı. Seyhat Aydın (54), Serpil Bastaban (27), Şazimet İniş (56), Filiz Bastaban (33), Saltanat Bastaban (35), Ferdane Altun (34) ve Bahar Bozkuş'un (55) katıldığı kızak yarışı oldukça çekişmeli geçti.

Yarışmanın 1.'si Hediye Çelik'e ödül olarak hakem tarafından bir buket gül verildi. Hakem Rıfat Bastaban, her yıl bayramlarda bu tür yarışmalar düzenlediklerini, ayrıca yaz aylarında ise kadınların futbol maçı yaptıklarını söyledi.

Yarışı kazanan Hediye Çelik, sosyal aktivitelerden geri kalmak istemediklerini ve fırsat buldukça yazın top oynayıp kışın da kızak kaydıklarını belirtti. Neslihan Çelik (14) ise köylü kadınlarının böyle sosyal aktivitelerde görev alma çabalarının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 15:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?