31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Köylü pazarına akın

Düzce'de haftanın belli günlerinde kurulan ve ekolojik ürünlerin satıldığı köylü pazarı tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan köylü pazarında, kırsal kesimde yaşayan kadınların kendi bahçe ve tarlalarında yetiştirdikleri ürünler satışa sunuluyor.

Yetiştirdikleri sebze ve meyveleri doğrudan satışa sunan köylü kadınların ürünleri daha ucuz ve hormonsuz olduğu için tercih ediliyor. Mevsimine göre ekolojik taze sebze ve meyvenin bulunabildiği köylü pazarında lahanadan pırasaya, yeşil soğandan marula, ıspanaktan bibere, peynirden tereyağına, elmadan armuda, ıspanaktan kerevize kadar son derece çeşitli ürünler yer buluyor.

Kış mevsiminin soğuk günlerinde de kurulan ve tüketiciyle buluşan köylüpazarındaki esnafın büyük bölümünü kadınlar oluşturuyor. Bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunan köy kadınları, "Bizim sebze ve meyvelerimiz tamamen doğaldır ve ucuzdur" diyorlar. Hormonlu sebze ve meyvelerden uzak durulmasını isteyen kadınlar, sattıkları ürünlerin sağlıklı olduğunu savunuyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?