27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Köylüler delileri aza seçti

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı 2 bin 376 nüfuslu Müşküle Köyü’nde, muhtar Emin Tektaş’ın çalışmalarından memnun olmadıklarını belirten 5 kişilik ihtiyar heyeti, geçen yıl yedek üyelerle birlikte topluca istifa etti.

Durumun ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Seçim Kurulu’na geç bildirilmesi nedeniyle köylü, önceki gün ihtiyar heyetini belirlemek için sandık başına gitti. Toplam bin 329 seçmen yeni ihtiyar heyetini belirlemek için köyde kurulan 5 sandıkta oy kullandı. İlçe seçim kurulu yetkililerinin gözetiminde yapılan seçimlerde ilginç bir protesto yaşandı. Sandıklar açıldığında, en fazla oyu alan 5 kişiden 4’ünün akli dengesinin yerinde olmayan kişiler olduğu ortaya çıktı. Elindeki bastonuyla gün boyu köyde gezen ve konuşma güçlüğü çeken 49 yaşındaki Mehmet Olgun 222 oy alarak baş aza oldu. Akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen İsmail Talan 211, Süleyman Güleç 193, İbrahim Güvenç de 105 oyla aza seçildi. Muhtarı protesto etmek için, onun belirlediği isimlere oy vermediklerini belirten köylüler, önceki seçimlerde muhtar adayı olan Halil Özkabakçı’yı da 150 oyla ihtiyar heyetinin 5 kişilik asil listesine soktu.

JANDARMA MUHATAP ALMADI

Bu arada tarım alanını çöplük olarak kullandığı ihbarı üzerine köye gelen jandarma, inceleme yapıp tutanak tuttu. Muhtar köyde olmadığı için tutanağı azalara teslim etmek isteyen jandarma azaların akli dengesi yerinde olmayan 4 kişi olduğunu öğrenince muhatap bulamadıkları gerekçesiyle, tutanağı sözlü olarak köylülere tebliğ etti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 00:03:48
Güncelleme :31 Ekim 2006 Salı 07:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?