16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kredi kartınız kabusunuz olmasın

Bankalar ve tüketiciler, kredi kartı hırsızlığına karşı çeşitli önlemler geliştirirken, Rusça yayımlanan bir internet sitesinde kredi kartları şifreleriyle birlikte satılıyor.

Rusça yayımlanan “http://www.kredit-.....” adresindeki sitede, çalınan kredi kartları şifreleriyle birlikte değişik fiyatlardan satışa sunuluyor.

Kartların hırsızlık yoluyla elde edildiği açıkça belirtilen sitede, kartı satın alınacak kişilere çalıntı kartın sahibinin durumun farkına varması halinde hemen bloke ettirebileceği uyarısında bulunuluyor.

Sitede, kredi kartlarının bloke olmasının kendilerinin bu kartları birkaç değişik kişiye sattığı anlamına gelmediği belirtilerek, şunlar kaydediliyor:

“Eğer kart bloke edilmişse kullandığınız bankamatik ya kartı yutuyor ya da güvenlik birimlerine alarm gönderiyor. Bu yüzden bankamatik kartı yuttuğu anda oradan uzaklaşmanız gerekiyor. Bu yazdıklarımız en kötü ihtimalde oluyor. Ancak kartlarımız çoğunlukla geçerli ve onlardan nakit para çekmek tamamen gerçektir. Önemli olan kartları en kısa sürede kullanmanız. Kartlarımızı satın almak için gerekli ücreti Western Union aracılığıyla belirttiğimiz şekilde ödedikten sonra kartları size UPS, DHL ve Fedex gibi kargo şirketleri aracılığıyla gönderiyoruz. Elden ele satış yapmıyoruz.”

Sitede 1 kredi kartı için 400, 5 kredi kartı için bin, 20 kredi kartı için 3 bin 50, 50 kredi kartı için 5 bin ve 100 kredi kartı için 7 bin dolar isteniyor.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 03:05:49
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 03:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?