19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kulanılmayan üst geçit kafeterya oldu

Kulanılmayan üst geçt kafe olduKütahya'da yayaların kullanmadığı bir üst geçit, kafeterya olarak hizmet vermeye başladı.
 
Menderes Caddesi'nde 1992'de inşa edilen üst geçidin, yayalar tarafından kullanılmaması üzerine, Kütahya Belediye Meclisi'nin kararıyla kafeterya olarak çalıştırılması için ihaleye çıkarıldığını söyledi.
 
İhale sonucunda yaya üst geçidinin işletme hakkını aldığını belirten işletmeci Nurettin Özbay, işyerinin, belediyeyle imzalanan anlaşma gereği yayaların geçişine engel teşkil etmeyecek şekilde düzenlendiğini belirtti.

Şehre nazır çay molası

Özbay, kafeteryanın yaklaşık 50 kişiye hizmet verebildiğini ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Türkiye'de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını öğrendik. Burayı gören vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Üst geçidi kullanan kişiler bazen burada çay molası verip yüksekten kentin manzarasını seyretme keyfini yaşıyor...
"Kafeteryanın aynı zamanda üst geçit olması sebebiyle de ismini 'Geçit Kafe' olarak belirledik. Üst geçidi bugüne kadar kullanmayan yayalar merakını gidermek için olsa da üst geçidi kullanıyor."
Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 16:34:32
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 16:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?