23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Küpelerini Pakistan'a gönderdi

Kars'ta, ekonomik nedenlerle okuduğu Serhat Kız Meslek Lisesi'ni bırakmak zorunda kalacağını söyleyen birinci sınıf öğrencisi Gülşah Gül, 6 yaşındayken babasının aldığı küpeleri Pakistanlı depremzedelere gönderilmesi için Vali Yardımcısı Mehmet Öz'e teslim etti.

Vali Yardımcısı Öz ise, "Sen Pakistanlı depremzedelere yardım ettin, biz de sana yardım edeceğiz" diyerek, Gülşah Gül'ün okulu bırakmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kars Serhat Kız Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Gülşah Gül, babası Sunay Gül'le birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Öz'ü makamında ziyaret ederek, Pakistanlı depremzedelere gönderilmesi için küpelerini verdi.

Babasının 6 yaşındayken aldığı küpeleri elleriyle çıkaran Gülşah Gül, Pakistan'da meydana gelen depremden çok etkilendiğini belirterek, bugüne kadar severek taktığı küpeleri tereddüt etmeden göndermekten gurur duyduğunu söyledi. Lise öğrencisinin bu davranışı karşısında etkilenen Vali Yardımcısı Mehmet Öz ise, genç kıza teşekkür etti ve "Madem ki sen Pakistanlı depremzedelere yardım ediyorsun, bizim de sana yardımcı olmamız lazım" dedi.

Bu arada, Gülşah Gül ile sohbet eden Vali Yardımcısı Öz, genç kıza okul ve aile durumunu sordu. Genç kız, babasının işsiz olduğunu söyleyerek, "Her gün ilçe merkezinden Kars'a gelip gitmek için 8 YTL yol parası vermek zorunda kalıyorum. Babam işsiz olduğu için bu masrafları karşılayamıyor. Her gün öğle arası poğaça yemek zorunda kalıyorum. Bu nedenle okulu bırakmayı düşünüyorum, bugün de gelmeyecektim ama teyzem yol parasını verdi, ben de okula geldim" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Öz, bu sırada dışarıda bekleyen baba Sunay Gül'ü çağırarak, ekonomik durumuyla ilgili bilgi aldı. Baba Gül ise, kömür zehirlenmesinden felç olduğunu ve işsiz kaldığını belirterek, Öz'den iş istedi. Vali Yardımcısı Öz de, ailenin kimlik bilgilerini alarak yardım edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:25:10
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 13:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali eskiköy IP: 84.61.37.xxx Tarih : 2.11.2005 18:01:30
asli aile bu kizim aile terbiyesini güzel almisin burada zor sartlar altinda böyle bir kizi yetistiren babayi kuluyor önünde saygi ile egiliyorum vali yardimcisinada tesekkür eder saygilar sunarim