19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kurban kesimi: 2 ölü, 1400 yaralı

Yurt genelinde kurban keserken kendini yaralayarak, hastaneye başvuranların sayısı bin 418'e ulaştı. Kırıkkale'nin Delice ilçesinde bir kişi, kurban keserken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Mersin'de de kurban kesimine yardım eden bir kişi, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Sivas'ta Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne başvuran İzzet Ilıman'ın kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu sol bacağının kırıldığı öğrenildi. Doğan Demirbaş ise kestiği kurbanın boynuzunun boğazına saplanması sonucu yaralandı.

Kocaeli'nde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerini kesen 45 kişi, hastanelere başvurdu.

Eskişehir'de ise Kurban Bayramı'nın ilk günü 30 kişi dikkatsizlik ve acemilik sonucu bıçak, satır ve baltayla kendilerini yaraladı.

İzmir'deki hastanelerin acil servislerine el ve ayak kesikleri ile kurbanlıkların yol açtığı yaralanmalar nedeniyle 100 başvuru yapıldı.

Antalya'da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 49 kişi, Antalya Devlet, Atatürk Devlet ve Akdeniz Üniversitesi hastanelerinin acil servislerine başvurdu.

Kayseri'de, kurban kesimi sırasında 150 kişi yaralandı.

Yaralıların birçoğu el veya parmaklarını keserken, bazıları da kurbanlıkların boynuz ve ayak darbeleriyle yaralandılar.

Adana'da kurban kesimi sırasında ellerini ve parmaklarını yaralayan 62 kişinin tedavileri yapıldı.

Bursa'da, kurban kesimi sırasında yaralanan 200 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada, üzerine büyük baş hayvan devrilen 4 kişi ile "calaskal" adı verilen vinç düşen bir kişinin, ağır yaralandığı kaydedildi.

Kırıkkale'de, sabah saatlerinden itibaren kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan toplam 106 kişi hastanelere başvurdu.

Ellerini bıçakla keserek ya da kurbanlıkların boynuz ve tekme darbeleriyle yaralanan Düzce'de 48, Kütahya'da 73, Sakarya'da 22, Karabük'te de 7 kişi kişi hastenelere başvurdu.

Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta toplam 140 kişinin, kurban keserken kendini yaraladığı bildirildi.

Giresun'da kurban kesimi sırasında yaralanan 7, Rize'de 45, Artvin'de 10, Gümüşhane'de 6, Bayburt'ta ise 8 olmak üzere toplam 76 kişi de hastanelere başvurdu.

Genelde el ve parmaklarını kesen vatandaşların, ayakta yapılan müdahaleler sonucu taburcu edildiği belirtildi.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde bir kişi, kurban keserken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Mersin'de de kurban kesimine yardım eden bir kişi, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Adana'da bir kişi, yediği kurban etinin nefes borusuna kaçması sonucu hastaneye kaldırıldı.


aa
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2006 Pazar 21:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?