19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

’Küresel ısınma bir söylenceden ibaret’

İngiltere’de yayımlanan Observer gazetesi, merkezi Londra’da bulunan ve ABD Başkanı George W. Bush’a yakınlığıyla tanınan International Policy Network adlı bir düşünce kuruluşunun yarın küresel ısınma konusunda çevreci grupları kızdıracak bir rapor yayınlayacağını belirtiyor.

Observer’a göre raporda küresel ısınmanın bir söylenceden ibaret olduğu öne sürülüyor.

International Policy Network, küresel ısınmanın insanlık için küresel terörden daha büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen ve bu konuda hükümet için rapor hazırlayan İngiliz bilimadamı David King’in İngiltere’nin "utanç kaynağı" olduğunu savunuyor.

Rapora göre, iklim değişimi yüzünden önümüzdeki yüzyılda denizlerin bir metre yükseleceği öngörüsü abartılı bulunuyor. Bunun sadece 20 santimete olacağı belirtilen raporda küresel ısınma sayesinde denizlerdeki balık nüfusunun artacağı iddia ediliyor.

Gazete, raporu yayınlayacak düşünce kuruluşunun George Bush’un üst düzey danışmanlarıyla yakın ilişki içinde olduğunu ve Amerikan petrol devi Exxon Mobil’den parasal yardım aldığını öne sürüyor.

Bir grup çevreci ise raporu, küresel ısınmanın önlenmesiyle ilgili Kyoto sözleşmesini Bush’a imzalatmaya çalışan İngiltere Başbakanı Tony Blair’in çabalarını baltalamayı amaçlayan bir girişim olarak değerlendiriyor.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 11:13:58
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 15:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?