22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Küresel ısınmaya küresel eylem

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla yarın yerel saat farkı gözetilmeksizin, 19.55-20.00 saatleri arasında dünyanın dört bir yanında enerji kaynakları kapatılacak.

Eylem, söz konusu kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufunun önemine değinerek yetkilileri harekete geçirmeyi amaçlıyor. Eylem planı, e-posta adreslerine gönderilerek duyuruldu.

"Tüm dünyada küresel ısınmaya karşı ortak bir eylem" başlığıyla gönderilen e-postada, eylem planı hakkında şu bilgiler verildi:

"Yerel saatlerin farklılığı gözetilmeksizin bütün dünyada 1 Mart 2007 Perşembe akşamı, 19.55-20.00 saatleri arası tüm enerji kaynakları kesilecek. Evde ya da işteyseniz şalterler inecek, elektrikler kesilecek. Arabalar yol kenarına çekilecek. Yapabilen yapacak... Amaç, bütün dünyada yaşanacak bu 5 dakikalık kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufuyla karar mercilerinin dikkatini çekmek."

"Türkiye Kyoto'yu İmzala" kampanyası 

Küresel ısınmanın dünyanın geleceğini tehdit etmesi nedeniyle, Türkiye Yeşilleri Koordinasyon Grubu'nca başlatılan "Türkiye, Kyoto'yu İmzala" kampanyası büyük ilgi görüyor. İmza sayısı, 90 bin 935'i buldu.

Türkiye Yeşilleri Koordinasyon Grubu'nca başlatılan "Türkiye, Kyoto'yu İmzala" kampanyasına gösterilen ilgi, gün geçtikçe artıyor. 16 Nisan Pazartesi gününe kadar toplanacak ve sayısı 100 bini bulduğunda TBMM'ye teslim edilecek olan imzalar, bugün saat 11.40 itibariyle 90 bin 935'i buldu.

Kampanyaya imza atan ilk 100 kişi, aralarında Aslı Erdoğan, Coşkun Aral, Işıl Özgentürk, Mehmet Ali Alabora, Okan Bayülgen, Sezen Aksu, Teoman, Uğur Yücel, Yıldız Kenter ve daha birçok ünlü ismin bulunduğu yazar, akademisyen, gazeteci, oyuncu ve sanatçılardan oluşuyor.

"Kyoto'yu İmzala" kampanyası, Kyoto Protokolü'nün yürürlüğe girişinin ikinci yılında, 16 Şubat Cuma günü düzenlenen bir basın toplantısıyla başlamıştı. 16 Nisan Pazartesi günü sona erecek olan kampanya sonucunda toplanan imzalar, TBMM Başkanlığına teslim edilecek.

İnternetten imza atmak çok kolay

"Ne Kömür, Ne Petrol, Ne Nükleer. Güneş, Rüzgar Bize Yeter!" sloganıyla çeşitli stantlarda açılan imza föylerinin yanı sıra, internet üzerinden de imza atılabiliyor. Bunun için www.kyotoyuimzala.org internet sitesine girip, isim bırakmak yeterli. Sitedeki "İmzalayanlar" butonuna tıklandığında isminizi görmek mümkün.



aa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 15:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?