19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kurtarılırken ölmemesi mucize

Eşek kurtarma mı eşek asmaca mı?

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çocuklar tarafından bir binanın çatı katına çıkarılan eşek, itfaiyenin ilkel yöntemleri ile kurtarıldı. Beline takılması gerekirken boynuna takılan iple çatıdan kurtarılmaya çalışılan eşek ölümden son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, mahallenin çocukları tarafından bir evin çatı katına çıkarıldığı belirtilen sahipsiz bir eşek, 3 gün boyunca çatıda mahsur kaldı. Durumu gören vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, mahsur kalan merkebi ilkel yollarla kurtarmaya çalıştı.

İlk olarak eşeğin beline takacakları yere boynuna taktıkları iple damdan sarkıtılan eşek, inanılması güç kurtarma rezaletine sahne oldu. Boynuna geçirilen ip ile boğulmaktan zor kurtulan eşek, havada defalarca dönerek aşağıya indirildi.

Kurtarılmak istenirken, ölümden son anda kurtulan eşek, aşağı indirilme esnasında, ipin boğaz kısmına gelmesi ve sıkması nedeniyle havada asılı kalan hayvan çan çekişti.


Mesafenin kısa olması nedeniyle ölmeden aşağıya indirilen eşşek aşağı indiği gibi çevredeki otlardan beslenmeye başlaması hayvanın uzun süredir aç kaldığını gösterdi.


Konu ile ilgili konuşan mahalle çocukları, mahsur kalan hayvanı, 3-4 gündür tek katlı kimse tarafından kullanılmayan evin üst katında gördüklerini ve itfaiyeye haber verdiklerini söylediler.

 




 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:24:25
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?