16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kurtuluş'un Veysel dedesini kaybettik

Hayattaki 2 İstiklal Savaşı gazisinden Veysel Turan, Konya’da hayatını kaybetti.

Uzun süredir evinde doktor kontrolünde olan 107 yaşındaki Veysel Turan, durumunun ağırlaşması üzerine Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji servisine kaldırıldı. 

Konya’nın Selçuklu İlçesi’ndeki evinde 20 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Veysel Turan’ın durumu üç gün önce ağırlaştı.

Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan gazi, bu sabah hayatını kaybetti.

İstiklal Savaşı’nda sıhhiyeci olarak görev yapan Veysel Turan 108 yaşındaydı. 

Veysel Turan’ın vefatıyla hayattaki İstiklal Savaşı gazisi sayısı bire düştü. 110 yaşındaki gazi Yakup Satar, halen Eskişehir’de yaşıyor. 

İstiklal Savaşı gazisinin cenazesine askeri tören 

Türkiye'de hayattaki 2 İstiklal Savaşı gazisinden biri olan ve dün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 107 yaşındaki Veysel Turan, Konya'da cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mevlana Müzesi yanındaki Selimiye Camisi'nde düzenlenen törene, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, çok sayıda üst rütbeli asker ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından Gazi Veysel Turan'ın cenazesi, görevli askerlerin omzunda, askeri bando eşliğinde bir süre taşındı. Daha sonra vatandaşlar Turan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutunu omuzlarında tekbirler eşliğinde Üçler Mezarlığı'na götürdü. İstiklal Savaşı gazisinin naaşı burada dualarla toprağa verildi.



aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 14:07:01
Güncelleme :25 Mart 2007 Pazar 16:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?