18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kuvvetli kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış görülecek Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden alınan verilere göre hafta sonu ülke genelinde soğuk hava ve yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, tipi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde bulunan ülkemizde, 01.03.2012 Perşembe gece saatlerinden itibaren 04.03.2012 sabah saatlerine kadar Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerin, seracıların ve fındık üreticilerinin dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerden ve vatandaşlardan dikkatli olmaları isteniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Bu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı, zamanla parçalı ve çok bulutlu. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek. (8)

Ankara: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı, zamanla parçalı bulutlu (4)

İzmir: Parçalı bulutlu (9)

Adana: Parçalı bulutlu (12)

Antalya: Parçalı bulutlu. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek. (13)

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-2)

Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (0)

Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerini kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde İstanbul Anadolu yakası, Yalova, Kocaeli ve Bursa çevreleri ile akşam saatlerine kadar Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar bölgenin doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

EGE: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgarın Güney Ege' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgarın Batı Akdeniz' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, batı kesimlerinin ilk saatlerde hafif olmak kaydıyla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Rüzgar, kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 

anka
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 11:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?