15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Limasol'daki yangın durdurulamıyor

Kıbrıs Rum Kesiminden yangın için yardım talebi...


Kıbrıs Rum kesimine bağlı Limasol'da önceki gün başlayan orman yangını kontrol altına alınamayınca, Rum hükümeti diğer ülkelerden yardım istedi.

Tarım Bakanı Fotis Fotiu, yaptığı açıklamada, "Durum çok korkunç, diğer ülkelerden yardım almaya çalışıyoruz" dedi.

Fotiu, yardım taleplerine İtalya'nın olumlu yanıt verdiğini kaydetti.

Adadaki BM güçlerinin de yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunduğu, ayrıca İngiliz üslerinin hava desteği sağladığı kaydedildi.

Mevsim ortalamalarının üzerindeki hava sıcaklıkları ve güçlü rüzgarın da etkisiyle yayılan yangından ötürü bazı köyler boşaltıldı.

Seferihisar'daki orman yangını büyüdü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde başlayan orman yangının, şiddetli rüzgarın etkisiyle henüz kontrol altına alınamadığı ve büyüdüğü bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Seferihisar ilçesi Bademler Köyü karşısındaki makilik alanda çıkan ve ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangın bölgesine giden İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez'in, söndürme çalışmalarını koordine ettiği belirtildi. Geniş bir alanda etkili olan yangın söndürme çalışmasına 20 arazöz, 12 yer ekibi, askerler ve köylülerin yanı sıra havadan da 5 helikopter ve 2 uçağın katıldığı öğrenildi. Seferihisar ve çevre belediyelerden gelen itfaiye araçlarının arazözlere su takviyesi yaptığı bildirildi.




aa
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 19:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin yalçın IP: 85.104.20.xxx Tarih : 29.06.2007 21:07:03
sözlerime nasıl başlayacağım bilmiyorum.ben düzcede okuyorum 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.benim yaşmdaki arkadaslarım bu tür orman yangınlarına tc vatandasi olarak göz yumabiliyorlar oysaki diğer ülkelerden yangını söndürmek için yardıma gelen ülkeler oluyor.örnek olarak limasolda ki yangını gösterebiliriz.oysaki bizler banane diyorruz ne cürretle.biz türk insanlarında çalmak çırpmak var. ormanlarımızı kasten yakıp tarla vb arazi açma niyetindeki vicdansızlar tarafından çıkartılıyor.allahım onları bildiği gibi yapsın allah görüyor. bu ormanlarımıza kasten ateş atıp yakanlar varya onların da allah ciğerlerini yaksın çok doluyum bu söylediklerimden hariç birçok şey söylemek istiyorum ama siz okuyanlara saygım var.allahımda onların ciğerlerini yaksın.bir fidanı dikersin o fidan kaç yılda büyüyor.ama yok etmeye gelince......işte.....benim yüreğim gerçekten el vermiyor bu duruma. son bir kelime söylemek istiyorum türkiyemizde çıkan orman yangınlarının YÜZDE 90 I KASTEN ÇIKARILIYOR NERDEN BİLİYORSUNUZ DERSENİZ YANGININ ÇIKTIĞI ALANDA NEDEN 1 NOKTADAN DEĞİLDE BİRKAÇ NOKTADAN ÇIKIYOR.İŞTE KOLAY SÖNDÜRÜLMESİN DİYE. MESLEK HAYATINIZDA SİZLEREDE BASARILAR DİLİYORUM.