20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Lorainne'den 3 Türk'e yeni hayat

Alanya’da beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki İngiliz turist Dale Lorainne Punton’un eşi tarafından bağışlanan organlarından karaciğeri ve böbrekleri, Antalya’da 3 kişiye hayat verdi.

İngiliz kadının karaciğeri ve böbrekleri, dün 4 saat süren ameliyatın ardından alınarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

Punton’un böbrekleri, Nural Bekdemir (61) ile Rukiye Yalın’a (50) karaciğeri ise Musa Tekin’e (31) nakledildi. Nakilden sonra servise getirilen makine mühendisi Nural Bekdemir, "Sağlığıma kavuşmanın heyecanını yaşıyorum. 4 yıldır diyalize bağımlı yaşıyordum. 3 yıldır da bekleme sırasındaydım. Bu ikinci şansımdı. İlk şansımı kullanamamıştım. Biz de yabancılar gibi organ bağışı konusunda bilinçlenmeliyiz" dedi.

Isparta’dan gelip böbrek nakli olan Rukiye Yalın ise, İngiliz’den alınan böbrekle hayata tutunmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, herkesi organ bağışına çağırdı. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan William Paul Punton ise, şunları söyledi: "Eşim ölmeden önce organlarının başkalarına hayat vermesini vasiyet etmişti. Tek mutluluğumuz Dale’nin organlarının çok sevdiği Türkler’e hayat vermiş olması. Artık Dale, üç kişide yaşayacak." dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 05:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?