18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Madalya beklerken hapis!

Uzun yıllar ABD'de yaşayan İzmirli iş kadını Nivent Kurtuluş, Ören'de 57 dönümlük arazi üzerine Dünya Bankası'ndan aldığı 10 milyon euro kredi ile huzur evi ve rehabilitasyon merkezi kurmak için 2005'te çalışma başlattı.

300 kişinin istihdam edileceği merkez için arazi üzerinde ilk düzenlemeleri yapan Kurtuluş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de plan tadilatı teklifinde bulundu. Ancak bu teklifi, "kamu yararı yok" denilerek kabul edilmedi. Nivent Kurtuluş da, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kanalı ile bir plan yaptırıp projesini hayata geçirmek istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Bakanlık şahsa özel plan yapamaz" diye itiraz etti. İtirazı kabul olmayınca da, planın iptali için mahkemeye başvurdu. Ayrıca Kurtuluş hakkında, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HAPİS CEZASI ALDI
Bu şikâyet üzerine, 2008'de arazi üzerindeki binalar mühürlendi. İş kadını da bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi. Fakat, 5 yıldır mağdur edildiğini öne süren Nivent Kurtuluş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni İçişleri Bakanlığı'na şikâyet etti. Bakanlık da inceleme başlattı. "Gecemi gündüzüme katıp, o bölgeyi canlandırdım. Madalya beklerken, hapis cezası aldım" diyen Kurtuluş, şunları söyledi: "Babamın anısını yaşatabilmek için böyle bir projeyi hayata geçirmek istedim. Yaşadıklarıma inanamıyorum. Yine de mücadelemi sürdürmeye kararlıyım."
 

Bülent Ergün - Sabah
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 20:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?