20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Mahkeme 'baba'lığını tescilledi

Türk rock müziğinin unutulmaz ismi Cem Karaca'nın ölümünün ardından 'Emrah, Cem'in oğlu değil. Cem tıbben baba olamıyordu' diye konuşan İlkim Karaca, tazminat cezasına mahkûm oldu.

Bu sözleri yüzünden açılan davada Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a ödemesi kararlaştırılan 5'er bin YTL tazminat cezası Yargıtay tarafından onandı. Bunun üzerine Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca, Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a yasal faiziyle birlikte 18 bin YTL tazminat ödedi.

İlkim Karaca ile üçüncü eşi Feride Balkan'ı mahkemelik eden olay, İlkim Karaca'nın "Emrah, Cem Karaca'nın oğlu değil" sözleriyle başlamıştı. Bu iddia üzerine Emrah Karaca'nın annesi Feride Balkan, İlkim Karaca'ya karşı tazminat davası açtı. Bakırköy 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmalarda da iddialarını yineleyen İlkim Karaca, DNA testi yapılmasını istedi; ancak daha sonra bu talebini Cem Karaca'ya olan saygısından dolayı geri çekmişti.

Buna rağmen Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Bülent İlter, 'Fethi Kabir' kararı vermişti. 24 Mart 2006 tarihinde Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan kabri açılan Cem Karaca'dan DNA testi yapılmak üzere kemik ve saç örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı DNA testi sonucunda hazırlanan raporda Emrah Karaca'nın yüzde 100 olarak Cem Karaca'nın oğlu olduğu açıklandı. Bu gelişmeler üzerine Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Emrah Karaca ile Feride Balkan'ın, İlkim Karaca aleyhine açtıkları tazminat davasını karara bağladı. Mahkeme, İlkim Karaca'nın, Emrah Karaca ve annesi Feride Balkan'a 5'er bin YTL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı. Yargıtay, geçtiğimiz günlerde mahkemenin verdiği tazminat cezasını onadı. Bunun üzerine İlkim Karaca'nın yasal faiziyle birlikte Emrah Karaca ile Feride Balkan'a toplam 18 bin YTL ödedi.

"Bu Cem'in davasıydı"

Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ve Feride Balkan'a 18 bin YTL tazminat ödeyen Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca, "Ben bu cezayı medyanın sansasyonel başlıkları yüzünden haksız yere ödemek zorunda kaldım. Bu aslında Cem'in davasıydı. Emrah'ın onun oğlu olmadığı yönünde iddiaları vardı. Ben sadece bunu dile getirmiştim. Yapmadığım bir şey için tazminat ödemek zorunda kaldım." açıklamasında bulundu.

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 05:00:15
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 05:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?