22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Marmara ve Ege'de yağış var

Yağışların; Marmara'nın batısı ile kuzey Ege kıyılarında etkili olması bekleniyor. Sıcaklık, iç ve doğu bölgelerde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genel olarak güney ve güneybatı, akşam saatlerinde Trakya'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İstanbul ve Bursa’da bu iki gün önemli bir yağış yok, sadece hafif geçişler olacak, Pazar günü ise sağanak yağmur ve yine kuvvetli rüzgar bekleniyor. Ankara’da bu iki gün hava az bulutlu ve oldukça ılık olacak. İzmir’de iki gün hafif yağmur var, rüzgar sert esmeye devam edecek. Pazar günü ise yağmur daha kuvvetli yağacak. Adana’da açık ve sıcak bir hava var. Bugün İstanbul ve Ankara 17, Bursa 19, İzmir 20, Adana 25 derece.

Marmara’nın daha çok batı kesiminde Çanakkale, Trakya civarında görülecek yağmur, iki gün daha aralıklı olarak sürecek. Yağmur güneyden geldiğinden sıcaklıklar yüksek. Pazar günü bölgede yağmurlu, rüzgarlı ve daha serin bir hava olacak. Bugün Edirne 15, Çanakkale 17, Kocaeli 18 derece.

İç Anadolu’da sıcaklıklar oldukça yükseliyor, hava az bulutlu, rüzgar zayıf olduğundan sabah ve geceleri sis oluşabilir. Pazar günü Eskişehir, Ankara çevrelerinde bulutlanma artacak. Bugün Konya ve Eskişehir 16, Sivas 14 derece.

Ege kıyılarında rüzgar keşişlemeden sert esemeye devam edecek, bugün sadece kıyılarda hafif yağmur bekleniyor, diğer yerlerde yer yer güneş de görülecek. Cumartesi akşamı ve Pazar günü ise bölgenin genelinde daha şiddetli yağmur bekleniyor. Bugün Denizli 20, Muğla 17, Kütahya 15 derece.

Akdeniz Bölgesi’nde iki gün hava az bulutlu ve sıcak. Pazar günü Antalya’da yeniden yağmur bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da önümüzdeki üç gün yağış beklenmiyor, bölge genelinde bahar havası yaşanacak. Antalya 21, Gaziantep 20 derece.

Doğu Anadolu’da hafta başına kadar yağış yok, hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık bu bölgede de mevsim normallerinin üzerinde çıkıyor, ancak Erzurum-Kars çevrelerinde sis de oluşacak. Erzurum 8, Malatya 17, Van 12 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde batıda bulutlanma biraz fazla, Zonguldak çevresinde hafif yağış geçişleri de olabilir. Bunun dışında bölge genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Sıcaklık artışı bu bölgeyi de etkiliyor, bugün Trabzon 21, Samsun 22, Zonguldak 17 dereceye çıkacak.

Meteorolojik uyarı:

Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tebbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde, güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden, başta soba zehirlenmeleri olmak üzere, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 18:05:22
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 08:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?