18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Marquez'den 10 yıl sonra yeni roman

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, 10 yıl ara verdiği edebiyat dünyasına, ’Memoria de mis Putas Tristes’ (Melankolik Fahişelerin Anıları) romanıyla geri döndü.

’Yüzyıllık Yalnızlık’ ile dünya edebiyat tarihinde yerini alan Marquez’in 109 sayfalık yeni yapıtı, 90 yaşındaki emekli bir profesörün bakire bir genç kızla yaşadığı aşkı anlatıyor.

İspanyolca olarak bir milyon adet basılan yeni roman, dün İspanya, Kolombiya ve Meksika’da piyasaya çıktı.

Korsan tarihinde bir ilk

Meksika’da yaşayan ’Gabo’ lakaplı 76 yaşındaki yazarın konusu son dakikaya kadar ’devlet sırrı’ gibi saklanan yeni kitabı, daha piyasaya çıkmadan korsan baskılarla Kolombiya kentlerinin sokaklarındaki tezgahlarda yerini aldı.

Norma Yayınevi’nin müdürü Moises Melo, "İlk kez bir kitap daha piyasaya çıkmadan korsan baskıları sokaklara çıkıyor" dedi ve kitabın korsan baskılarla mücadele edebilmek için ucuz fiyata satılacağını da ekledi.

Kitabın sonu değiştirildi

Bu çabaya rağmen ’Memorias de mis Putas Tristes’, sokaklarda etiketinin üçte biri fiyatına satılıyor. Korsan baskıların çıkması üzerine, yazarın kitabın son bölümünü değiştirdi ve kitap planlanandan bir hafta önce piyasaya sunuldu.

Türkçe’de Marquez

Türkiye’de de yakından tanınan Marquez’in unutulmaz eserleri arasında ’Yüzyıllık Yalnızlık’, ’Kolera Günlerinde Aşk’, ’Başkan Babamızın Sonbaharı’, ’Kırmızı Pazartesi’ ve ’Oniki Gezici Öykü’ bulunuyor.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 06:07:06
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 09:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?