23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Meclis’te hayalet

TBMM, bayram tatili öncesinde milletvekillerinin seçim bölgelerine gitmeleriyle birlikte ‘hayalet şehre’ dönüştü...

Ancak bu haber, ‘kimsesiz ve sessiz bir Meclis’i’ anlatmıyor. Geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nun gece 02.00’lere kadar süren mesaisi sıralarında ‘görülen’ hayaletin hikayesi kulaktan kulağa dolaşıyor. Günlerden 25 Ekim Salı. Saatlerden 24.00.

Basın mensuplarının bulunduğu koridorda bir yıla yakın bir süredir sigara içilmiyor. Basın mensuplarına, ikinci katta, Genel Kurul salonun hemen arkasında, geniş bir koridor-oda tahsis edildi. Gece nöbet tutan basın mensupları, sigara içmek için buraya çıkmak zorunda.

O saatlerde, karanlık loş bir merdiven boşluğundan yukarı çıkılarak ulaşılan sigara odasının ışıkları da yanmıyor. Sigara bölümüne gece saatlerinde, pencerelerinden gelen bahçe ışıklarının dağıtamadığı ürkütücü ve karanlık bir hava hakim.

CAMDAN GEÇİYOR

Bir gazeteci ağabey, sigara içmek için yukarı çıktığında Genel Kurul’un kullanılmayan kapısından bir ‘hayalet’ çıkıyor, koridoru süzülerek katedip, geniş camlardan geçerek kayboluyor(!) Orada biri olduğundan emin olan gazeteci, ‘o kişinin’ camdan düştüğünü düşünerek, hemen oraya yöneliyor, kimse yok. Etrafı arıyor, sesleniyor, ses yok. Tüm kapıları yokluyor, kapılar kilitli. Tek bir ihtimal kalıyor, o da gördüğünün bir hayalet olduğu...

ACABA KİM?

Bu hikaye, 5 günden beri basın koridorunun esprili konusunu oluşturuyor. Basın mensupları, ‘hayaletin kim olabileceği konusunda’ fikir üretiyorlar. TBMM’de bir cinayeti araştırma komisyonu kurulmasına neden olan eski milletvekili Erol Güngör’ün oğlu Mustafa Güngör’ün hayaleti olabileceği... TBMM Başkanvekili rahmetli Yılmaz Hocaoğlu’nun gezdiği...

Kulislerde ünlü ‘Opera’daki Hayalet (Phantom of the Opera)’ filmini aratmayan hikayeler uçuşuyor. Ama kesin olan tek şey var ki o da, artık bir çok haberci, mesleki bir refleksle ikinci kata yalnız başına sigara içmeye çıkamıyor. Mesleki refleks ise iki sözcükten ibaret:

Ya doğruysa...
Nuray BABACAN / Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 06:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?