22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Mehmetçiğe mektup yağıyor

Samsun'da 3 anne, 'Mehmetçiğe Bir Bayrak, Bir Mektup Sen Gönder' kampanyası başlatarak sınır boylarına moral mektubu gönderiyor.

Artan terör olayları nedeniyle çok sayıda şehit verilmesi, tüm Türkiye'yi üzdüğü gibi, Samsun'da ise 3 bayanı harekete geçirdi. Her gün şehit haberleri karşısında gözyaşı döken Filiz Apdik, İlknur Güngör ve Özlem Tütüncü, olayların üzerine bir internet sitesinde askerlerin ne kadar çok morale ihtiyacı olduğuyla ilgili bir yazıyı okumalarının ardından, Mehmetçiklere mektupla moral ve destek vermeye karar verdiler. Hemen hazırlıklara başlayan 3 bayan, önce sınır başta olmak üzere en ücra köşedeki askeri birliklerin adreslerini temin etti.

"Sevgili Oğlum, Mehmet'im' başlıklı mektuplar hazırlayan bayanlar, önce çevrelerindeki insanlara, tanıdıklara bu mektubu ulaştırtıp topladı. Ufak çaplı yaptıkları bu çalışmanın ardından yetersiz olduğuna kanaat getiren 3 bayan, daha çok Mehmetçik'e mektup göndermek için sokak ortasına stand açıp, halkın Mehmetçiklere mektup göndermesini sağladı.

İstiklal Caddesi üzerine, bilgilendirici yazılar ve şehitlerin şiirleriyle donatılan bir stand açan Filiz Abdik, İlknur Güngör ve Özlem Tütüncü, çocuklarının ve yakınlarının da katkılarıyla imzalanan ve duyguların dile getirildiği mektupları zarflamaya başladı. Askerliği boyunca hiç mektup almayan askerlere ağırlıklı gönderilmesi istenen mektuplar, yazanların duygusu ve sevgi düşünceleriyle zenginleşiyor.

Şehit cenazelerinden, annelerin babaların feryatlarından çok etkilendiklerini belirten Özlem Tütüncü, "Sevgili Oğlum, Mehmet'ime" başlıklı mektuplar hazırladıklarını "Mehmet'im Bayrağım, Toprağım Sana Emanet" ana temasıyla mektuplar gönderdiklerini söyledi. Yaşanan olayların ardından internette bir eski askerin yazdığı yazıda Mehmetçiğin en çok morale ihtiyacı olduğu yönünde kelimelerin dikkatlerini çekmesiyle birlikte, kendi çaplarında "Ne yapabiliriz?" düşüncesinde böyle bir kampanyanın ortaya çıktığını dile getiren İlknur Güngör, 1 hafta içerisinde bine yakın mektup toplandığını kaydetti. Kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılmasını istediklerini ifade eden Filiz Aptik ise destek beklediklerini, vatandaşların kendi düşüncelerini de mektuba ekleyebileceğini dile getirdi.

Mehmetçiklere yazılan mektuplar ise şöyle: "Sevgili Oğlum, Mehmet'im. Mehmet diye hitap ediyorum, adın ne olursa olsun sen Mehmet'sin, bu kutsal isimle hitap ediyorum. Çünkü sen kutsal görev yapmaktasın, kutsal görev yapanlara Mehmetçik denir. Sevgili yavrum, bu mektubu yazıp göndermemdeki maksadım, şunu iyi bilmeni isterim ki, Türk milleti olarak daima yanındayız, tek başınıza değilsiniz, şu günlerde vatani görev yaptığınız yerler karışık, bizlerin sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim. Sen bir Türk'sün, Atatürk'ün dediği gibi 'Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur'. Sen asil ve kahraman bir soydan geliyorsun, bunu çok iyi biliyorsun. Millet olarak sizleri seviyoruz ve sizlerin yanındayız, bunu iyi bilmeni isterim. Gururumuz, oğlumuz, seni Allah'a emanet ediyorum. Toprağımızı ve bayrağımızı sana emanet ediyorum. Kendine iyi bak kardeşim. Bu vatan ve millet size emanet."

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 12:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?