20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Melet kuğuları öldürüyor

Karadeniz Av Doğa Federasyonu ve Ordu Avcılar Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Kadir Engin, Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü'nün Melet Irmağı'nın doğal yapısını bozarak kuğuların ölümüne neden olduğunu iddia etti.

Kadir Engin, Melet Irmağı'nda incelemede sırasında yaptığı açıklamada, DSİ'ye bağlı ekiplerin Melet havzasında yapılan temizleme ıslah çalışmalarının doğal hayatı bozduğunu söyledi.

Engin, kuğuların yaşamını sürdürmesi için gerekli besin kaynakların yok edildiğini belirterek, "DSİ tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle her geçen gün kuğular ölüyor. Milli Parklar mühendislerinde tespitleriyle kuğuların besin kaynaklarının ve doğal hayatın tahribi sonucunda aç kalarak öldükleri tespit ettik" dedi.

Tonlarca toprağın yerine bölgeye çok yakın çöp alanının kaldırması gerektiğini ifade eden Engin, "Doğal hayat ve besin kaynakları aralıksız tahrip ediliyor. Bugün 12 kuğu öldü. Bunun sayısı gün geçtikçe artacaktır. Kuğular şu an yeşillik yerine taş ve toprakla karşılaşıyor. Kuğularımız açlıktan ölüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 18:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?