22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Memura kravat kolaylığı

Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde, enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar önce kamu kurum ve kuruluşlarında başlayacak.

2008 yılından itibaren yürürlüğe girmesi planlanan taslağa göre, kamu binalarında enerji ve yakıt envanteri tutulacak. Binalarda ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi enerji harcayan tüm sistemlerinde üretim ve verimliliği artırıcı projeler hazırlanacak. 

Bu amaçla Maliye'ye her yıl 150 milyon YTL'den az aşağı olmamak üzere ödenek tahsis edilecek. Enerji verimliliğinin özendirilmesine dönük olarak da herkesin görebileceği yerlerde verimliliğe yönelik afiş ve sloganlar asılacak. Enerji Verimliliği Projesi, çizgi kahramanı En-Ver aracılığıyla tüm okullarda tanıtılacak, futbol Federasyonu da maçlarda hakemlere 'En-Ver' forması giydirecek. 

Kamu kurumlarında kışın iç ortam sıcaklığı 21 derecenin üstüne çıkmayacak. Radyatör arkalarına, alüminyum kaplı ısı yalıtım levhaları yerleştirilecek ve radyatörlerin önleri kapatılmayacak. 15 Mayıs-15 Ağustos arasında ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu uygulanmayacak.

Isı yalıtımına dikkat
Kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu haller dışında elektrikle ısınılmayacak. Yeni inşa edilecek binalarda ısı yalıtımına dikkat edilecek.
Ortak kullanım alanlarında ısı hareketli aydınlatmalı sensörler kullanılacak. Çevre aydınlatmaları için alçak basınçlı sodyum buharlı ampuller kullanılabilecek.
Dış cephe aydınlatmaları güvenlik ihtiyacı düzeyinde olacak. Yol aydınlatmalarında ise verimli ve aydınlatma düzeyi yüksek ampuller kullanılacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 12:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?