22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Mescit-otobüs için soruşturma

DANIŞTAY, Bolu'da eski bir belediye otobüsünü seyyar mescide dönüştürerek semt pazarlarında vatandaşların hizmetine sunan Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz hakkında soruşturma açılmasını istedi.

DANIŞTAY, Bolu'da eski bir belediye otobüsünü seyyar mescide dönüştürerek semt pazarlarında vatandaşların hizmetine sunan Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Bolu Belediyesi, 2.5 yıl önce 2 eski belediye otobüsünden birini seyyar mescide, birini de seyyar tuvalete çevirerek semt pazarlarında hizmete sundu. Her gün başka bir mahallede kurulan semt pazarına çekilen ve perdeyle iki bölüme ayrılan seyyar mescidde erkekler ve kadınlar namaz kılabiliyordu. Belediyenin seyyar mescit uygulamasıyla ilgili basında çıkan haberler üzerine İstanbul Barosu avukatlarından Kemal Sahir Sunar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise İçişleri Bakanlığı'ndan Başkan Yılmaz hakkında soruşturma izni istedi. Ancak eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlık müfettişlerinin raporu doğrultusunda soruşturma talebini geri çevirdi.

Bunun üzerine avukat Sunar, Danıştay'a müracaat ederek karara itiraz etti. Bu arada Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, itiraz sonucunu beklemeden soruşturma izni verilmemesini gerekçe göstererek ‘takipsizlik’ kararı verdi.

Ancak Danıştay 1'inci Dairesi, avukat Sunar'ın itirazını haklı buldu. Danıştay, mevcut yasalara göre ibadet yeri açmanın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev ve yetkisine girdiğini, belediyelerin ya da belediye başkanlarının böyle bir yetkisi bulunmadığını belirterek, dosyayı Başkan Yılmaz hakkında soruşturma yürütülmesi için Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:42:37
Güncelleme :30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orkun IP: 88.229.151.xxx Tarih : 30.05.2007 16:17:06
taktir etmesi gerekirken soruşturma açılması doğrusu en hafif ifadesiyle yakışıksız bir uygulama. Halkın ihtiyaçlarına çözüm bulan belediyeyi tebrik ediyorum