20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Meteoroloji uyardı!

Marmara bölgesi yarın Karayel fırtınası ve kuvvetli sağanak yağışı bir arada yaşayacak. Yarından itibaren Marmara yağışlı havanın etkisi altına girecek. Cuma öğleden sonrasına kadar sürecek olan yağışlar sele neden olabilir.

Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli yaptığı açıklamada, yarından itibaren Marmara'da kuvvetli sağanak yağışın ve Karayel fırtınasının etkili olacağını söylerek, sele karşı vatandaşları uyardı. Sürmeli şunları söyledi:

Yarın Marmara'da kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Sağanak yağış sellere neden olabilir. Özellikle Marmara'nın doğusunda vatandaşlar dikkatli olmalı. Yağışlar cuma öğleden sonra Marmara'yı terk edecek ancak Ege, Orta ve batı Karadeniz'de yağışlar sürecek.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Hafta başında yapılan tahminlerde önce Trakya bölgesinde gözlenecek yağışın çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı İstanbul’a ulaşması bekleniyordu. Güncellenen meteorolojik tahminlere göre, yağış öngörüsü devam ediyor ancak beklenen yağışın yoğunluğu katlanarak arttı.

Buna göre perşembe öğle saatlerinde İstanbul’a ulaşması beklenen yağış, akşam saatlerine doğru kenti terkedecek ancak bu sürede çok etkili olacak. İstanbul’da yarın metrekareye 30 mm üzerinde yağış düşecek, bazı tahminlere göre İstanbul’un merkez ilçelerinde bu rakam 50 mm’ye yaklaşabilir. Yağışın etkili olduğu bu saatlerde bir başka beklenti de çok kuvvetli karayel rüzgarı.

Karadeniz’de ve İstanbul’da fırtına şeklinde esmesi beklenen karayelin kuvvetinin 7 ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2011 Çarşamba 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?