18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Meteoroloji'den 4 önemli uyarı

Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı bölgelerimizde güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden hafif, doğu kesimlerde orta kuvvette, orta ve doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve özellikle iç ve yükseklerinde kar şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Buzlanma ve don uyarısı: Ege kıyılarında hafif, Trakya, Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; orta ve doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Çığ uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 

...
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2012 Pazar 11:51:08
Güncelleme :19 Şubat 2012 Pazar 13:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?