22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Metroda Türk-Yunan rekabeti

Türkiye’nin Londra şehir merkezindeki hemen hemen bütün metro istasyonlarına reklam vermesi üzerine Yunanistan, Türkiye afişlerinin yanına son derece benzer reklamlar vermeye başladı.

Yıl sonuna kadar 2 milyon İngiliz turist çekmeyi hedefleyen Türkiye, Londra genelinde ticari taksiler ve otobüslere reklam verdi. Ancak en çok dikkat çeken afişler, her gün milyonlarca insanın kullandığı Londra metrosu oldu. Şehir merkezinde en çok kullanılan istasyonlara verilen reklamlarda ellerini iki yana açmış bir çocuğun bulunduğu afişler her gün milyonlarca İngiliz ve yabancı turist tarafından görüldü.

Türkiye reklamlarının çektiği ilgiye karşılık ise Yunanistan’dan geldi. Yunanistan’ın metro istasyonlarında, Türkiye reklamlarının hemen yanına verdiği tanıtımlar, Türkiye’nin tanıtımı ile hemen hemen aynıydı.

Yunanistan’ın reklamlarında, ellerine iki yana açmış bir çocuk bulunmasa da elleri açık zıplayan gençler kullanıldı. İki afişte de kullanılan arka fonların birbirinin hemen hemen aynı olması dikkat çekti.

ANKA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 17:57:51
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 18:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?