27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Mevsimlik işçilere mobil sağlık hizmeti

Yaz mevsimi ile birlikte işçi göçleri de başladı. Kamyon kasalarında seyahat edilmesi sebebiyle zaman zaman yürekleri burkan facialar yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için genelge yayınlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, tarım işlerinde çalışan çok sayıda vatandaşın her yıl bulundukları illerden başka yerlere göç ettiğine dikkat çekti.

Ulaşım, barınma, sağlık ve çalışma şartları bakımından çeşitli olumsuzluklar yaşandığını belirten Atalay, kamyon ve kamyonet kasalarında yolculuk yapılmasının engellenmesini istedi.

Genelgeye göre, işçilerin yerleşim ve konaklama yerlerinden bahçelere taşınmaları sırasında can ve mal güvenlikleri sağlanacak. Toplu yerleşim ve konaklama alanlarına yerleşebilecek mevsimlik tarım işçi ve ailelerine yönelik periyodik olarak mobil sağlık hizmeti verilmesi ve sağlık taraması yapılması sağlanacak. Ayrıca, fakir ve yardıma muhtaç olup sağlık güvencesi bulunmayanların ilaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından karşılanması yolunda gereken yapılacak. İşçilerin can ve mal güvenliklerinin sağlanması bakımından heyelan, sel ve taşkınlıklara maruz kalabilecekleri vadi, ırmak ve dere yataklarına yerleşmeleri önlenecek. İşçilerin barınma ve konaklama yaptıkları yerlerde temiz içme suyu ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunacak.

 

Alper Sancar - Zaman
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:06:38
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 16:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?