18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mezarlıkta golf arabası

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Uncalı Kent Mezarlığı’nı ziyaret eden yaşlı ve yürüme güçlüğü çekenler golf arabasıyla gidecekleri mezara kadar götürülüyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Antalyalılar, hayatını kaybetmiş yakınlarına dua etmek için mezarlıklara akın etti.

30 bin mezarın bulunduğu Uncalı Kent Mezarlığı'na gelen vatandaşlar, ölen yakınları için dua etti. Mezarların bakımını yapan, çiçeklerle süsleyen vatandaşlar, 40 dereceyi bulan sıcak havadan olumsuz etkilendi. Trafiğin yoğun olması nedeniyle mezarlık önünde trafik ekipleri görev yaptı. Mezarlık araç girişine kapatılırken, yaşlı, engelli ve yürüme güçlüğü çeken ziyaretçiler özel taşıtlarla gidecekleri yere götürüldü.

Mezarlığa hayırseverler tarafından bağışlanan iki golf arabası ise ziyaretçilerin memnuniyetini kazandı. Sürücü dahil 6 kişi taşıma kapasitesi bulunan golf arabası ile vatandaşlara gidecekleri mezara kadar servis hizmeti veriliyor.
Mezarlıklar Şube Müdürü Aşur İbat, Ramazan Bayramı’nda mezarlık ziyaretçilerinin çok fazla olduğunu hatırlatarak, araçlarının da içeri alınmaması nedeniyle zaman zaman sıkıntıların yaşandığını söyledi. Bu sıkıntıları önlemek için hayırseverlerin bağışladığı 2 gol arabasını ziyaretçilerin hizmetine sunduklarını kaydeden İbat, “Tüm vatandaşların ziyaretlerini güzel bir şekilde yapabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bağışlanan iki golf aracı ile yürüme güçlüğü çeken, engelli, yaşlı vatandaşlarımızı bu araba ile gitmek istediği yere götürüyoruz. Gösterilen ilgi yaptığımız hizmetin önemli olduğunu gösteriyor. İlerleyen zamanlarda birkaç araba daha almayı planlıyoruz” dedi.

Mezarlık ziyareti yapan Ali Coşkun ise hizmetin çok güzel olduğunu belirterek, araba sayısının artırılmasını talep etti.

Ayağındaki platin nedeniyle yürümekte güçlük çeken Hatun Çalkay da araba ile ziyaret edeceği mezarın yanına kadar gittiğini ifade ederek, hizmetin her mezarlığa örnek olmasını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2012 Pazar 14:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?