31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Milas'ı duman kapladı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Milas'ta çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangın iki farklı noktadan aynı anda başladı. Bu nedenle arkadaşlarımız yangında kasıt olduğunu düşünüyor" dedi.

Milas'ın Olukbaşı köyünün Akdağ mevkisinde, sabah saatlerinde iki farklınoktada aynı anda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

Yangına, 3 uçak, 8 helikopter ile Muğla, Aydın, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Bodrum, Köyceğiz orman işletme müdürlüklerine bağlı arazözlerle müdahale ediliyor.

Yaklaşık 200 orman işçisinin de yer aldığı söndürme çalışmalarına, vatandaşlar da katılıyor. Ekipler, yangının çıktığı bölgede iki nokta dışında alevleri kısmen kontrol altına aldı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangının sabah saatlerinde bir dere yatağındaki iki farklı noktadan aynı anda başladığınıbelirterek, "Arkadaşlarımız bu nedenle yangında bir kasıt olduğunu düşünüyor.

Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor" dedi.

Yıldırım, yangının havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle kısmen kontrol altına alındığına işaret ederek, "Ekiplerimiz hala duman çıkan ikinoktada çalışmalarını sürdürüyor. Çok kısa bir süre içerisinde yangını tamamen kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Yangına toplam 11 hava aracı ile müdahale ettik. İlk tespitlerimize göre, yangında yaklaşık 10 hektarlık bir alan zarar gördü" diye konuştu.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2011 Cumartesi 14:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?