18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Minik Aysel ağlattı!

Adana Emniyet Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelerek çadırda yaşayan 350 çocuğa ayakkabı alıp giydirdi. 11 yaşındaki Aysel Kılıç da, "Babam 3 karı aldı ama bize ayakkabı almıyor" diye dert yandı.

Türkiye, bir zamanlar işsizliğin umudu ve pamuk ile narenciye diyarı olan Adana'nın Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2009 yılında işsizliğin en çok olduğu iller arasında yüzde 26.5 ile, Diyarbakır ve Hakkari'yi geride bırakarak birinci olmasını konuşuyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da işsiz insanların yıllarca iş umudu için göç ettiği Adana artık işsiz ordusunun olduğu bir il. Bunu kanıtlayan görüntüler Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından yoksul ailelere dağıtılan ayakkabı töreninde yaşandı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in talimatıyla, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün belirlediği 350 çocuğa ayakkabı dağıtıldı.

Polisler Adana'yı karış karış gezerek en muhtaç çocukları belirledi. Uzun uğraştan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'da çadırlarda yaşayan ailelerin çocuklarının çok zor durumda olduğu ve yaz kış yalın ayak gezdiği tespit edildi. Toplum Destekli Polislik Yüreğir Şubesi Sorumlusu İlker Yıldırım ve iki polis memuru çadırda yaşayan çocukların yanına gitti. Önce çocukların maddi durumunun iyi olup olmadığını öğrenmek için çocukları kontrol eden polisler, çocukların ayağında ayakkabı olmadığını gördü. Her çadırda yaklaşık 10 çocuğun olduğu yerde çocukların hiçbirinin ayağında ayakkabı olmaması dikkat çekti. Polisler daha sonra çocuklara ayakkabı getirdiğini söyleyince çocuklar sevince boğuldu.

13 yaşındaki Fethiye Kaçkan'ın 12 kardeşi var ve en küçük kardeşi iki yaşında. Annesi ile büyük kardeşleri tarlaya çalışmaya gittiğinde ona kendisi bakıyor. Baba ise hasta olduğundan çalışmıyor. Kaçkan'ın da ayakları diğer çocukları gibi yalın. Kaçkan, ayağının yalın olmasının sebebini fakirlik olarak açıklıyor ve babasının işi olmadığı için ayakkabı alamadığını belirterek, "Babamın işi olsa bize ayakkabı alır. Ama işi olmadığı için ayakkabı alamıyor. Biz ayakkabısız gezmeye alıştık bu nedenle ayağımıza bir şey olmuyor. Polis amcalara bize ayakkabı verdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

13 yaşındaki Ümmügülsüm Kaçkan da iki annesi olduğunu ve 12 kardeş olduklarını belirterek, "Benim de ayakkabım yok. Babam almak istiyor ama işi olmadığı için alamıyor. Biz de böyle gezmeye alıştık" diye konuştu.

Halil İbrahim Kaçan (10 ) da 12 kardeş olduklarını hiç ayakkabısı olmadığını, polisler sayesinde ayakkabıya kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

11 yaşındaki Aysel Kılıç da babasının 3 eş aldığını ancak kendisine ayakkabı almadığını belirterek şöyle konuştu: "Babam bize ayakkabı almak yerine kendine eş alıyor. Üç tane eşten toplam 26 kardeşiz. Paramız olmadığı için kardeşimle aynı ayakkabıyı giyiyoruz. Ne okula gidebiliyoruz ne de başka bir yere. Babam bizi okula göndermiyor. Ama ben hem ayakkabım olmasını istiyorum hem de okula gitmek istiyorum."

Polisler daha sonra koli içinde getirdikleri ayakkabıları çocuklara dağıttı. Polisler dağıttıkları ayakkabıları kendi elleriyle çocuklara giydirdi. Ayakkabıları alan çocuklar annelerine ve arkadaşlarının yanına koşarak gidip ayakkabılarını gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 11:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?