16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Minik serçe genel yayın yönetmeni oldu

Bugün Radikal Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sezen Aksu'ydu. Bir günlüğe koltuğa oturan minik serçe gazetenin manşetine  Türkiye'nin 5 ayıbını yerleştirdi. Peki  ona göre Türkiye'nin  beş ayıbı neydi? 

Aksu Türkiye'nin ayıplarını şöyle sıraladı:

TÖRE CİNAYETLERİ

Aksu bakın olayı nasıl da özetliyor tek bir başlıkla. Zaten bu başlığpı okuduktan sonra bize de sadece susmak ve düşünmek kalıyor: Kadını işte, Meclis'te görmek zor;mezar bulmak kolay

ÇOCUKLARIMIZIN HAKLARI

Bir yandan küresel ısınma tehlikesiyle çocuklarımızın hakları tehlikedeyken, diğer yanda çocuk pornosu ve şiddetle onların geleceklerni bugünden çaldığımız görüşünde ünlü şarkıcı.

HAYVAN HAKLARI

Bir sanatçı olup da hayvanları sevmemek, onları yok saymak mümkün değil tabi. Zaten minik serçe Radikal'e gelirken de minik köpeğini de yanında getirmeyi ihmal etmemiş. Aksu Türkiye'nin sorunlarından birini hayvan hakları olarak görüyor ve ekliyor: Yeryüzündeki çileli dostlarımız biz söz eşitiz.

KÜRESEL ISINMA

Tabi hem dünyanın ve doğal olarak Türkiye'nin geleceğini en çok tehdit eden sorunlardan biri de küresel ısınma. Sezen Aksu da bu gerçeğin altını çiziyor ve şöyle diyor: Çocuklarımızın geleceğini ellerinden almayalım.

ENGELLİ HAKLARI

Türkiye'de 8,5 milyon özürlü var, aslına bakarsanız, gerçek sayı bilinmiyor. Örneğin, terörün kaç kişiyi sakat bıraktığı meçhul. Ünlü sanatçı soruyor peki engellilere karşı tutumuz nedir? Cevabı da yine kendi veriyor: Engelliye karşı ulusal tutum: Görmezden gelmek

Minik serçe Türkiye'nin en büyük 5 sorunu böyle görüyor. Tabi bunların sonra derece kişisel olduğunu eklemeyi unutmuyor.
Radikal
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 12:30:28
Güncelleme :14 Ocak 2007 Pazar 12:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?