30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Minik Sude'nin büyük dramı

Ankara'da doktorların ayaklarını kesmeye karar verdiği doğuştan ortopedik engelli 1 yaşındaki minik Sude'nin ailesi, çocuklarının tedavisi için gerekli olan 150 bin YTL'yi bulamıyor.

Asgari ücretle çalışan çaresiz baba Ahmet Karacabey, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, yardım istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde asgari ücretle çalışan Ahmet Karacabey, 1 yaşındaki kızı Sude'nin ayaklarını kaybetmemesi için 150 bin YTL'yi ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. 

Türkiye'deki tüm duyarlı vatandaşlardan yardım beklediğini belirten Karacabey, çocuğunun hastane masraflarının 150 bin YTL olduğunu, kendi imkanlarıyla bunu karşılamasının mümkün olmadığını bildirdi.

"Buradan Başbakan Erdoğan'a, Sağlık Bakanı'na ve Melih Gökçek'e sesleniyorum" diyen Karacabey, minik Sude'nin yaşadığı dramı şöyle anlattı: "Ameliyatı yaptıramazsam çocuklarımın ayakları kesilecek. Elimizden hiç birşey gelmiyor, zor durumdayız. Kendi imkanlarımız çok sınırlı. 5 nüfusuz. Kendi imkanlarımla ameliyat ettirmem mümkün değil. Yardım eden olursa ömür boyu duacı olurum. Çocuğum bir yaşında ortapedik engelli doğdu. Ayağında kemik eksikliği var. Ankara'daki bütün devlet hastanelerine gittik hiç birinden bir çözüm bulamadık. Ayağının kesilmesine karar verdiler. Prototez yardımı ile yürüyebileceğini söylediler. Yaşadıklarımız bir anne baba için çok zor. Allah'tan ümidimizi yitirmedik. Kocaeli'nde özel bir hastaneye götürdük. Prof. Dr. Aydın Yücetürk hocamız ayaklarının kesilmeden 5 ameliyat ile yürüyebileceğini söylediler. Bu bizim için büyük bir umut oldu. Umudumuz hüzne dönüştü. Asgari ücretle geçindiğim için 150 bin YTL para istediler. Aile için çok zor bu parayı bulmamız. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a da mektup gönderdim. Bir hayat kurtaran büyük bir sevaba girer".

Anne Hülya Karacabey de çocuğunun durumuna çok üzüldüğünü belirterek, "Tamamen yıkıldık, herkesin yardımını bekliyorum. Bebeğimin ayaklarının kesilmesini istemiyorum. Çağrımıza cevap verilmesini bekliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 17:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?