19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Mirasın kaderi cenazede değişti!

4 milyon liralık miras vakfa bağışlanınca akrabalığı hatırladılar

40 yıldır yalnız yaşayan 79 yaşındaki Pilot Albay Şinasi Yaycı, 4 ay önce beylik tabancasıyla evinde intihar etti. Yaycı, arkasında 4 milyon lira miras bıraktı. Ölümünden birkaç ay önce bütün mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışladığı anlaşılan Şinasi Yaycı'nın cenazesi askerî yetkililer tarafından kaldırıldı.

Buraya kadar her şey normal seyrinde giderken cenaze için görevlendirilen üsteğmen T.T. Yaycı, tabuttaki kişinin soyadının kendisininkiyle aynı olduğunu fark etti. Hemen babası Cem Yaycı'yı arayan T.T. Yaycı, intihar eden pilotun babasının amcası olduğunu öğrendi. Olay sonrası vasiyetnamenin iptali için mahkemeye başvuran Cem Yaycı, dilekçesinde, amcası olan Şinasi Yaycı'nın aklîi melekelerinin yerinde olmadığını ileri sürerek TEV'i suçladı. Zaman'a konuşan Üsteğmen T.T. Yaycı ise amcalarının mal varlığını yakınlarına bırakmak yerine neden TEV'e bağışladığının kafalarını karıştırdığını söylüyor. Yaycı, "Eğer mirasını bağışlamak isteseydi bunu yıllarca hizmet verdiği Mehmetçik Vakfı'na yapardı." diyor.

Zaman'a konuşan Üsteğmen Yaycı, "O gün orada adeta Sır Kapısı gibi bir olay yaşadım. Bu karşılaşmanın tesadüf olduğunu düşünmüyorum." diye konuşuyor. Şinasi Yaycı, çalıştığı dönemde önemli görevler üstlenmiş. Kıbrıs ve Kore gazisi olan Yaycı, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Orhan Yiğit'in emir subaylığını yapmış, hiç evlenmemiş.

Küçük yaşlarda askerî okula alınan Şinasi Yaycı, ardından da anne ve babasını kaybettiği için kardeşleriyle irtibatını kopartmış. Emekli olduktan sonra Fatih'te apartman alarak burada kalmaya başlayan Yaycı, Şişli'deki dairesi ve Fatih'te kendisinin de oturduğu 4 katlı binanın, aylık 5 bin TL'yi bulan kira gelirine hiç dokunmadı. Her ay maaşından çektiği cüz'i bir tutarla peynir ekmek yiyerek geçinen Şinasi Yaycı, mirasını TEV'e bağışladı. Ancak cenaze merasiminde Şinasi Yaycı'nın, babasının amcası olduğunu öğrenen 32 yaşındaki üsteğmen mirasın kaderini tamamen değiştirdi.

Amcalarının mirası bağışladıktan kısa bir süre sonra ölü bulunmasının kafalarını karıştırdığını belirten üsteğmen, babasının hukukî mirasçı olduğunu hatırlatıyor. Vasiyetin iptali için gerekli işlemleri başlatan Yaycı ailesi mahkeme için gün sayıyor. Şinasi Yaycı'nın mirasını devrederken aklî melekelerinin yerinde olduğunu belirten TEV yetkilileri, Yaycı'nın bağışladığı parayla kız yurdu yapılacağını açıkladılar.

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:23:43
Güncelleme :1 Haziran 2009 Pazartesi 15:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?