18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mısır'da ölen Türk sayısı 4'e çıktı

Mısır'ın Şarm El Şeyh tatil beldesinde düzenlenen bombalı saldırıların ardından haber alınamayan Safiye Güler Yavuz adlı Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kesinleşti.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nihat Civaner, Yavuz'un cesedinin Şarm El Şeyh'e gelen babası tarafından teşhis edildiğini söyledi.

Civaner, Yavuz'un cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesi için savcılıktan yazı beklendiğini, bu nedenle cenazenin ertesi gün Türkiye'ye gönderilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Saldırılarda hayatını kaybettiği kesinleşen üçüncü Türk vatandaşı Bülent Adalı'nın cenazesi ve aile yakınlarını taşıyan tarifeli uçak ise sabaha karşı 03.45'de İstanbul'a hareket edecek.

Safiye Güler Yavuz'un da cesedinin teşhis edilmesiyle saldırıların ardından haber alınamayan Türk vatandaşı kalmadı.
Saldırılarda hayatını kaybeden diğer iki Türk vatandaşı Bilgehan Yalçın ve Erhan Divlecen'in cenazeleri Türkiye'ye getirilmişti.

Saldırıları üç ayrı örgüt üstlendi

Saldırıları, 'Abdullah Azzam Tugayları' ile 'Mısır Mücahitleri' adlı örgütlerin ardından 'Tevhid ve Cihad Grubu' adlı bir grup daha üstlendi.

Örgüt, internette yayımladığı bildiride, cumartesi günü 88 kişinin öldüğü saldırıları kendisinin düzenlediğini öne sürdü.

Örgütün bildirisinde, 'saldırıların El Kaide'nin liderleri Usame Bin Ladin ve Ayman El Zevahiri'ye bağlılığı göstermek, Irak ve Afganistan'da baskı altındaki Müslümanların intikamını almak için düzenlendiği' belirtildi.

Bombacılardan biri belirlendi

Mısır'ın ünlü tatil beldesi Şarm El Şeyh'te düzenlenen bombalı saldırıların faillerinden birinin kimliği saptandı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Mısırlı yetkili, Ghazala Gardens Oteli'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen intihar eylemcisinin Mısırlı Yusuf Badran olduğunu söyledi.

Yetkili, saldırganının kimliğinin DNA testleri sonucu saptandığını, Sina bölgesinden olan bu kişinin saldırganlarla ilişkisi olduğunu ifade etti.


Mısır'ın en önemli turizm merkezlerinden Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh 22 temmuz gecesi, ülkenin 1981 yılından bu yana yaşanan en büyük terör saldırısına sahne olmuştu. Hastane kaynaklarına göre saldırıda 88 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 200'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 00:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?