15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Müftüden web tasarımı dersi

Manisa'nın Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan web tasarım kursunda, gönüllü olarak usta öğreticilik yapıyor.

Sanal alemdeki gelişmeleri yakından takip eden Müftü Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır bilgisayar kullandığını, teknolojiye karşı ilgisi bulunduğunu, önceleri evinde kendi web sitesini kurduğunu daha sonra bunu geliştirdiğini söyledi.

Sarıgöl'de resmi dairelerin, okulların, özel kişilerin ve kaymakamlığın sitesini oluşturduğunu, site kurmak isteyenlere de yardım ettiğini ifade eden Metin, şunları söyledi:

“Böyle bir kurs açılacağını bana bildirdiler ve ders vermem istendi. Ben de seve seve kabul ettim. Gönüllü olarak ders vermekteyim. Bir yandan insanlara dini bilgilerini verirken, öte yandan sanal alemle ilgili eğitim veriyorum. Her ikisi de toplumun bilgilendirilmesi için. Bu tür etkinliklerde hiç düşünmeden herkese yardımcı oluyorum. Eğitim de dinin bir parçası, bildiğim kadarını seve seve kursiyerlere öğretiyorum.”

Teknolojinin her geçen gün geliştiğini, yeniliklerin eklendiğini ifade eden Metin, bunların takibinin öneminden bahsetti. İlçede tüm camilerde plazma televizyon ile video eşliğinde dini bilgiler verildiğini bildiren Metin, ”Yakında merkez camimizden verilen bir vaaz, tüm camilerimizde aynı anda dinlenebilecek. Bunun çalışmalarını yürütüyorum” diye konuştu.

Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Halil Tuna da Müftü Oğuz Metin'den gönüllü ders vereceği sözünü aldıktan sonra kursu açtıklarını, kursa okul müdürleri, öğretmenler ve memurların katıldığını söyledi. Tuna, kursa 14'ü erkek 17 kişinin katıldığını, bu sayının zamanla artacağını belirtti.






























a.a
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 12:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?