22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Müslümanların da kapak kızı var

Artık Müslüman kızlara da hitap eden bir gençlik dergisi var. Hedef kitlesinde Müslüman kızlar bulunan ve her sayısında kapak kızı seçen "Müslüman Kız" isimli dergi Ocak ayında ABD'de yayın hayatına başladı.

Dergi ilk sayısında Pakistan asıllı Amerikalı Wardah Chaudhary'yi (16) kapak yaptı. Dergide kendisini tanıtıcı bir yazısı yayınlanan Chaudhary, "Ben de diğer genç kızlar gibi çeşitli hobilere sahibim. Tesettürlü olduğum için herhangi bir şeyin arkasında değilim. Bu yazıyı okuyan tüm kızlardan kim olduklarıyla gurur duymalarını istiyorum" mesajını veriyor.

İki ayda bir yayınlanacak dergide Amerika'daki Müslüman genç kızların hikayeleri anlatılıyor, okuyucuların gençlik sorunlarına İslam bakış açısıyla çözümler öneriliyor.

Dergi okuyucuları, "Ayın Amerikalı Müslüman kızı" olarak bir arkadaşlarını önerebiliyor. ABD dışından aday gösterilebilecek "ayın kızları" da farklı bir kategoride değerlendiriliyor. Ayın kızı seçilebilme kriteri ise faaliyetleriyle toplumda öne çıkan ilginç ve ilham kaynağı olabilecek bir kişilik taşımak.

"Müslüman Kız" dergisi, kapak olmak isteyen genç kızlara da bir fırsat sunuyor. Adaylardan neden kapak olmak istediklerine dair bir yazıyla dijital fotoğraflarını isteyen dergi, "Sakın önceden anne-babanıza danışmayı unutmayın" uyarısını yapıyor.


Sabah
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali doğan IP: 212.156.205.xxx Tarih : 5.11.2009 16:55:53

allahın slm.rahmeti ve bereketi inananların üzerine olsun.ey peygamber hanımlarına kızlarına ve müslüman kadınlara deki bir iş için dışarı çıkarken üzerlerine cilbablarını alsınlar onların iffetli tanınmaları için gerçek budur. ayetiyle örtüşen tek tesettür budur.örtü ayeti indiğinde sahabe hanımları için başlarına sanki kargalar konmuştu hadiside bunu kasdeder.örtü böyle olmalıdır.kadın güzelliğini kendisine nikah düşen herkesten gizlemelidir.hatta inançsız müslüman olmayan kadınlardan bile