22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Müslüm'ü dönüştürmek...

Müslüm Gürses'e verdiği 'Sensiz Olmaz'ın yorumunu beğenen Bülent Ortaçgil, bir yerde duruyor: "Onu bambaşka bir hâle büründürmek yanlış."

Aradan geçen 36 yılda, çok sık albüm yapmadığı için her albümü merakla beklenen; ama hiçbir zaman kitlesel bir sanatçı olmayan Bülent Ortaçgil'i anlatmak değil anlamaya çalışmak doğru olan galiba. O tanımlamaları sevmiyor, durduğu yerden hayatı anlatıyor. Göremediklerimizi gösterdiği için seviyoruz belki Ortaçgil'i; belki de bir türlü dillendiremediğimiz 'kentli hüznümüzün' en iyi anlatıcısı olduğu için. Kelime oyuncusu, kaliteli iş yapma peşindekilerin referans noktası, iyi bir dinleyici olmanın ayracı...

Sonu gelmeyesi övgü cümlelerinin öznesi Bülent Ortaçgil'le yağmurlu bir İstanbul akşamında konuştuk. Dilimizde 'Bugün yağmur bir kadın saçıdır / Yeryüzüne dökülen / Upuzun, ince ince, karanlık kokulu" mısrasıyla çıkaraktan karşısına...

-Dinleyicisine göre, her şarkısı 'bir fotoğrafın konusu' olabilecek bir sanatçı, Bülent Ortaçgil. Oyuna meraklı kelimeler, bu fotoğrafa nasıl bir renk katıyor?

Şarkılarımı ben de resme benzetiyorum. Yani bir filme değil de, bir karesine benzetiyorum. Bir durumu tespit etmek ya da insanlara iletmek söz konusu olunca, mesaja gerek kalmıyor. Enstantanelere gerek var. O nedenle fotoğrafa benzediği doğru. Ama o fotoğrafta bir renk tercihim yok. Tek renkli değilim.




ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 10:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?