18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mustafa çadır yangınında öldü

Deprem sonrası, çadırkentlerde donduran soğuk ve karla mücadele edilen Van’da, bir çadır yangını daha meydana geldi.Erçek beldesine bağlı Ilıkaynak köyünde dün öğle saatlerinde eşi cezaevinde bulunan Saliha Atlı’ya ait çadırda, kömür sobasından sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu. Alevlerin kısa sürede çadırı sardığı yangında, 3 yaşındaki Mustafa Atlı can verdi. Van’da çadır yangını sayısı 127’ye ölenlerin sayısı da 11’e yükseldi. Van’da yarın başlayacak etkili kar yağışının perşembeye kadar sürmesi bekleniyor. Depremzedeler, trafo elektrik yükünü kaldırmadığı için konteynerlere geçemediklerini belirtip isyan ettiler. Türkiye’nin diğer bölgelerinde durum şöyle: Kastamonu, Karabük, Ağrı, Erzurum, Muş ve Siirt’te kar yağışı 884 köy yolunu ulaşıma kapattı.

KONYA: Ankara Yüksek Hızlı Tren’i kar yağışı ve raylardaki buzlanma nedeniyle 1.5 yerine 5.5 saatte Konya’ya ulaştı.

ANKARA: Polatlı ilçesinden Konya’ya gelen lokomotifin camı buzlanma nedeniyle gar girişinde patladı. Makinist Kadir Özcan (29), gözlerinden yaralandı.

ÇORUM: Bahçelievler Mahallesi’nde yoğun duman gelen evde Fadime Ödlü (80) ölü, oğulları Abbas (49) ve Mehmet Ödlü (36) baygın halde bulundu. Yaşlı kadının kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

ELAZIĞ: Çatıdan düşerek yaralanan Ağın İlçesi Aşağı Yabanlı Köyü Muhtarı Aydın Öksüzoğlu (62), ekiplerin 7 kilometrelik köy yolunu 2 greyder ve 2 kepçeyle 5 saatte ulaşıma açmasının ardından hastaneye kaldırılabildi.

Bazı seferler iptal

İSTANBUL: Atatürk Havalimanı’nda seferler normale döndü ancak bazı kentlerdeki yoğun kar yağışı yüzünden uçuşlar iptal edildi. Dün sabah İstanbul’dan yapılması gereken Van, Antalya, Ağrı ve bazı Ankara seferleri ile dış hatlarda Toulouse seferleri yapılamadı.

 

...
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2012 Pazar 10:20:18
Güncelleme :29 Ocak 2012 Pazar 10:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?