26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

NASA'da çalıştığı ortaya çıktı

NASA'da çalışıyormuş

Kapodakya'da yere çakılan sıcak hava balonunda ölen turistlerden biri olan Kevin Beurle'nun dünyanın en saygın uzay bilimcilerinden biri olduğu ortaya çıktı
Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde önceki gün meydana gelen ve bir kişinin öldüğü balon kazasına İngiliz basını geniş yer ayırdı. Nedeni ise 50 metre yükseklikten düşen balonda hayatını kaybeden Kevin John Beurle'ün (53) sadece İngiltere'nin değil dünyanın da sayılı uzay bilimcilerinden biri olması. The Daily Delegraph gazetesi, Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Beurle'ün, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın tarihindeki en pahalı proje olan Cassini Programı'nda görevli olduğunu duyurdu.

TÜRK POLİSİ SORUŞTURUYOR
The Daily Mail ise, Beurle'ü Avrupa'nın en ünlü uzay bilimcisi olarak niteleyerek, bilim adamının çok gizli askeri programlarda da çalıştığını öne sürdü. Dr. Beurle'nin Facebook'taki sitesine "Kapadokyanın süngertaşı topraklarında tur attığını yazdığı öğrenildi. The Times gazetesi ise, "İngiliz uzay bilimci Türkiye'deki kazada öldü" başlığıyla verdiği haberde, Türk yetkililerin kazayı soruşturduğunu yazdı. Kazada yaralanan 10 turistin tedavisi ise Kayseri'deki hastanelerde sürüyor.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 11:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?