19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Ne olur bana uyuşturucu verin'

14 yaşındaki bir kız, polis ekibine “Uyuşturucu verin bana” diye yalvardı. Araştırmaların uyuşturucu kullanma yaşının sürekli düştüğün gösterdiğine bir kanıt da dün gece Doğan Haber Ajansı kamerasının kaydettiği görüntüler oldu. 14 yaşındaki bir kız, polis ekibine “Uyuşturucu verin bana” diye yalvardı

A.S. adlı kız çocuğu herkesin gözü önünde Bakırköy Devlet Hastanesi'nde uyuşturucu krizine girdi. Vatandaşların ısrarı üzerine olay yerine gelen polis, kriz halindeki kız çocuğunu hastaneye götürmek yerine, ifadesini almak için emniyete götürdü.

Esenler Karabayır Mahallesi Sakarya Caddesi'nde dün saat 21.00 sıralarında uyuşturcu krizine girdi. Çevredekilerin ihbarı üzerene olay yerine gelen ambulanstaki ekip A.S'ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne getirdi ancak, görgü tanıklarının ifadesine göre hastanenin otoparkına bıraktı.

İBRETLİK GÖRÜNTÜLER

Hastane bahçesinde kendinden geçmiş haldeki A.S.'yi çevredekiler fark etti. A.S.'nin kendine gelmesi için başına su döken çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri A.S.'ye “Ne İstiyorsun?” diye sorudu. Kızın ağzından çıkan sözcük ‘uyuşturcu' oldu. Polisin “Kim getirdi seni?” sorusunu ise bir vatandaş yanıtladı, A.S.'yi hastane bahçesine ambulansın bıraktığını söyledi.

A.S.'ye adını soran polisler kendinden geçmiş kız çocuğunu polis otomobiline bindirerek önce Ataköy Polis Merkezi'ne götürdü. Polis otomobilindeki kız çocuğunun ağzından “uyuşturucu verin bana” cümleleri döküldü.
Karakola götürülen kız işlemlerin ardından polis otomobiliyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Acil Psikiyatri Bölümü'ne götürüldü.

A.S. hastane koridorları içinde kendinden geçmiş halde görenlerin şaşkınlıkları kameraya yansıdı. Sürekli saçları ile oynayan ve istem dışı hareketler yaptığı gözlenen A.S.'ye burada serum takıldı. İlk müdahalenin ardından hasta nakil aracı ile Bakırköy Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Yarı baygın haldeki kız çocuğu müşahade altına alındı.
Hürriyet/Bülent Baran
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 09:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz basut IP: 88.240.94.xxx Tarih : 8.10.2006 02:57:16
Ülkemizde"gençlik nereye gidiyor?"sorularını hep sorarız.Bu soruları en fazla da bu"işin uzmanı"dediklerimiz sordu.Peki uzmanlar gençliğin nereye gittiğini hala göremediler mi?Bütün ülke bu kızımızın dıramını gördü.O uzmanlar göremediler mi?Sosyal,psikolojik vs.adlar koyulur bu dıramların sebeplerine!Gençlik uçuruma ulaştı,"nereye gidiyor gençlik?"sorusunu rafa kaldırıp:BU GENÇLİĞİN KURTULUŞ YOLLARINA BAKALIM artık.Bence çözüm eğitimde,ama lafta eğitim değil kastım.Sorun bizimse,çözümde bizden olmalı.Kültürel yapımızı inceleyip doğruları enjekte edersek gençliğe,bir kısım sorunu aşarız.Bu dıramların sebeplerinin başında"ben kimim?"sorusu yatıyor bence.Bu ülkenin çocukları,gençleri yok olmasın.