22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Noel Baba ışık hızında mı?

İsveçli uzmanlar Noel Baba'nın dünyadaki bütün çocuklara hediye yetiştirmesi için saniyede 5800 km hızla gitmesi gerektiğini hesapladı.

İsveçli "SWECO" mühendislik danışma şirketinden Anders Larsson ve ekibi, çocukları pek de mutlu etmeyecek bir araştırmaya imza attı. Hesaplamalara göre gezegenimizde kilometrekareye 48 kişi düşüyor, evler arasında da ortalama 20 metre mesafe bulunuyor. Bu hesaba göre, Noel Baba, Kırgızistan'dan yola çıkıp dünyanın dönüşünün aksi istikametinde saniyede 5800 km hızla (ışık hızının yaklaşık 52'de biri) giderse, zamanı en iyi şekilde kullanmış olur ve 48 saatte bütün hediyelerini çocuklara verebilir. Ayrıca, yine çocuklara hediye dağıtmak için 2.5 milyar kez mola vermesi gerekiyor. 

Aslında Kuzey Kutbu'nda oturduğuna inanılan Noel Baba, Kırgızistan'dan yola çıkarsa zamanı en verimli şekilde kullanabilir. İnternette dolaşan başka bir hesaba göre ise Noel Baba'nın sesten hızlı seyreden ve tonlarca hediye taşıyan kızağı, sürtünme yüzünden alev alıp 4.26 milisaniyede yok olmaya mahkûm gözüküyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?