18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Nüfus cüzdanı sureti tarih oluyor

Hemen her resmi işlem için vatandaştan nüfus ve ikametgah belgesi isteme uygulaması sona eriyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kişilerin nüfus bilgilerine ulaşabilmesine imkan sağlayacak olan sistem, ’Kimlik Paylaşım Sistemi’ aralık ayı sonunda Ankara’da hizmete giriyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Cengiz Aydoğdu, elektronik ortamını yaratan diğer illerin de sisteme hemen dahil edileceğini söyledi.

’Git nüfus idaresinden bu belgeyi getir’ sona eriyor

Kimlik Paylaşım Sistemi’nin devreye girmesinin ardından ne okulların, ne emniyetin ne de başka bir kuruluşun, ’git nüfus idaresinden bu belgeyi getir’ diyemeyeceğini ifade eden Aydoğdu, "çünkü kişilerin kimlik bilgilerine kuruluşlarda zaten elektronik yoldan ulaşabilecek" diye konuştu.

Kimlik Paylaşım Sistemi dünyada ilk kez Türkiye’de

Kimlik Paylaşım Sistemi’nin dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacağını da vurgulayan Aydoğdu, elektronik alanında Türkiye’de öncü olan kurumların bu sistem sayesinde işlerini daha kolay bitireceğine dikkati çekti. -

Konsolosluklar da bilgilerek ulaşabilecek

Aydoğdu, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerine daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak için de çalışmalar yaptıklarına belirterek "Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa’daki bütün konsolosluklarımız Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla bizlere kolaylıkla ulaşabilecek. Şu anda yurt dışında çocuğu doğanlar, 1-2 ay içinde kayıt yaptırabiliyorlar. Kimlik Paylaşım Sistemi devreye girdiğinde işlemler hemen yapılabilecek" dedi.
ankara
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?