22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Nüfus kayıt sistemi tarihi

Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin 30 Haziran 2007'de tamamlanacağını bildirdi.

10. Araştırma Zirvesinin açılışında konuşan Atalay, şu anda Türkiye'de nüfus sayımının yapıldığını, adres ve nüfus bilgilerinin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

E-devlet uygulamasıyla ilgili hem hükümet programında, hem de acil eylem planında birçok tedbir ve hedefin yer aldığını hatırlatan Atalay, "Bunlardan bir kısmı tamamlandı. Genel e-devleti dün Bakanlar Kurulunda görüştük, o da Nisan ayında başlıyor" dedi.

E-devlet'te hedeflenenlerin en kapsamlısının, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin ortaya çıkarılması olduğuna işaret eden Atalay, şunları kaydetti:

"Bu da acil eylem planımızda hatta 2002 seçim beyannamemizde vardı. Bu, İçişleri Bakanlığımızla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yürütülüyor. TÜİK sistemi kuruyor. Bunun yürütülmesi İçişleri Bakanlığının sorumluluğu altında... Bu sistem bütün hızıyla devam ediyor. 30 Haziran 2007'de tamamlanacak."

Atalay, şu anda sağlıklı bir ulusal adres veri tabanı bulunduğunu, ikinci aşamada Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile adres bilgilerin eşleştirilmesine devam edildiğini belirtti.

Bakan Beşir Atalay, "Bugün itibariyle 31 milyon ferdin bilgileri Mernis kayıtları ile uyumlu biçimde bilgisayara kaydedilmiştir. Sisteme günde ortalama 1 milyon 200 bin kişinin kaydı yapılıyor. Alanda şu anda 25 bin kişi çalışıyor" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 13:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?