20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Nuh’un Gemisi onarıldı

AĞRI Dağı’nın Korhan Yaylasında kimlikleri belirlenemeyen kişiler tarafından kapısı ve camları kırılıp, ahşaptan yapılan yüzeyine hasar verilen Nuh’un Gemisi maketi, onarımdan geçirildi.

Dünyanın en önemli çevre örgütlerinden birisi olan Greenpeace’nin dünya liderlerinin iklim felaketlerine karşı zaman kalmadığı konusuna dikkat çekmek için 31 Mayıs 2007 tarihinde Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na ahşaptan yaptığı Nuh’un Gemisi, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi.

Ağrı Dağı’nın deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Korhan Yaylası’nda 10 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde Türk ve Alman marangozlardan oluşan 20 kişilik ekibin yaptığı Nuh’un Gemisi maketinin içler acısı durumu üzerine Iğdır Valiliği harekete geçti.

Iğdır’dan bir marangoza Nuh’un Gemisi’nin onarımını yaptırıldı. Nuh’un Gemisini korumak için gündüzleri bir bekçinin görevlendirildiğini hatırlatan Iğdır Vali Vekili Mithat Gözen şöyle konuştu:

“Nuh’un Gemisi’nin maketini koruması için bölge halkından bir bekçi tuttuk. Bekçi, her gün saat 08.00’den,17.00’ye kadar geminin yanından hiç ayrılmıyor. Birkaç kendini bilmez kişi, bekçi ayrıldıktan sonra Nuh’un Gemisini tahrip etmiş. İnsanların geleceği düşünülerek yapılan bu gemiye herkesin sahip çıkması gerek. Bu gibi saldırıların önüne geçemeyeceğimizi düşünerek gemiyi Iğdır kent merkezinde güvenilir bir yere taşımayı planlıyoruz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?