22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Nükleer karşıtı ilk dernek

Türkiye'nin ilk nükleer karşıtı dernek Sinop'ta kuruldu. Derneğin kuruluşu, Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. 

Sinop'a nükleer santral kurulmasına yönelik alınan karar sonrası ilk defa nükleer karşıtları tarafından bir dernek kuruldu. Sinop Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) adıyla kurulan oluşum, geçen yıl 53 sivil toplum örgütünün birlikteliğinde oluşturulan Nükleer Karşıtı Platform'un çatısı altında faaliyet gösterecek. 

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasında konuşan SİNYAD yönetim kurulu üyesi Türkan Dinçer, her hafta Cuma günleri saat 17 ile 17:30 arasında aynı yerde nükleer karşıtı programlar yapacaklarını söyledi.

Nükleer santral kurma kararı alan hükümeti de eleştiren Dinçer, " Nükleer lobiciler, egemenler ve yerli işbirlikçileri, 'istihdam oluşturulacak, Sinop zenginleşecek, çeşitli yatırımlar gelecek' diye bizleri kandırmaya çalışmaktadır. Oldu ki dedikleri gerçekleşti. Kısa vadeli çıkar için bütün geleceğimizi radyoaktif atıklarla kirleterek zehirleyecek miyiz? Siyasal iktidarın Sinop'u radyoaktif bir marka yapma sevdasını boşa çıkartmak için eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bu yapılanmaya kanmayacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 18:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?