1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

O bebek yaşama tutundu!

Beyin ölümü gerçekleşen annesinin karnından 27 haftalıkken operasyonla alınan Sadi Rıza bebek 80 gün sonra taburcu oldu.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından karnındaki bebeği için makineye bağlı hayatta tutulmaya çalışılan Yıldız Alçı'nın sağlık durumu kötüleşince 27 haftalık bebek cerrahi bir operasyonla dünyaya getirilmişti.

700 gram ağırlığında dünyaya gelen Sadi Rıza bebeğin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı. Sadi Rıza'nın gerekli tedavilerinin tamamlanması 80 gün sürdü. Bu sırada yaklaşık 2.5 kiloya ulaşan Sadi Rıza, bugün taburcu edilerek ailesine teslim edildi. Hemşire tarafından ambulansa bindirilen Sadi Rıza, yeni evine gönderildi.

Eşi, bebeği için makineye bağlı yaşatıldığı sırada söylediği "Maddi imkansızlık nedeniyle bebeği istemiyorum" sözleri nedeniyle eleştirilen baba Baba Erdinç Ceyhan, oğlunun sağlıklı bir şekilde taburcu edilmesinin sevincini yaşadı.

Hastane görevlileri ve kendilerine ev tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür eden Ceyhan, "Çok sevinçliyim. Bebeğimiz çok sağlıklı ve taburcu oldu. Şu anda yaklaşık 2.5 kilo ve herhangi bir sorunu yok. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?