19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

O lojmanları müze yapın

Yüksekova’da evinin bahçe duvarının kenarına konan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As’ın cenaze töreninde konuşan eşi Hatice As, "Lojman yapsalardı, eşim şehit düşmezdi. Bir Ragıp gitti, bin Ragıp daha oraya gidecek. Çadır kurun, prefabrik evler yapın ama o insanları dışarıda bırakmayın. O lojmanları şimdi müze yapsınlar" dedi.

HAKKÁRİ’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As ile Komando Onbaşı Bora Günceler, binlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar. Yüksekova’da iftar saatinde evine dönerken teröristlerin bahçe duvarının kenarına koyduğu bombayı patlatmasıyla şehit düşen 14 yıllık Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ragıp As için memleketi Aydın’ın Koçarlı İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, şehidin 6 yıllık eşi Hatice As, eşinin üniformasını ve kepini giydi. Geride kalan 2 yaşındaki kızı İrem’le törene katılan Hatice As, lojman yapılmamasına isyan ederek, "Lojman yapsalardı, eşim şehit düşmezdi. Bir Ragıp gitti, bin Ragıp daha oraya gidecek. Çadır kurun, prefabrik evler yapın ama o insanları dışarıda bırakmayın. O lojmanları şimdi müze yapsınlar" dedi. Aydın Valisi Mustafa Malay’a, "Benim canım yandı. Başka anaların canı yanmasın. Bitirin bu kanı artık" diyen şehidin annesi Münevver As, oğlunun tabutuna son kez dokunup okşadı.

Kızından babaya asker selamı


Küçük İrem, babasının ardından el sallayıp asker selamı verdi. 5 bin Koçarlılı, ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Vatan Sana Canım Feda’ sloganları attı, tekbir getirdi. Kalabalık arasındaki bazı kişiler de, ’Genelkurmay Başkanım, PKK dağda değil, Meclis’te’, ’Bak Başbakan söylediğin gibi bir kelle daha gidiyor’ yazılı pankart açtı. Ragıp As, Koçarlı Merkez Mezarlığı’nda babası Kadir As’ın yanında toprağa verildi. Şemdinli’de operasyon hazırlıkları sırasında silahının kazayla ateş alması sonucu şehit olan Komando Onbaşı Bora Günceler de memleketi Tokat’ta 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Kadın vekil ön safta


Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As’ın cenaze törenine eşi Hatice As, kızıyla birlikte katıldı. Hatice As törende eşinin üniformasını giydi. CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu da öğle vakti kılınan cenaze namazında en ön safta erkekler arasında yer aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?