19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ödüllü köpeğin kulübesi böyle olur

Ödüllü narkotik köpeğe 120 metrekarelik lüks kulübe


Kapıkule Sınır Kapısı'nda görev yapan 'Bak' ve 'Duman' için yapılan 'Köpek evi'nin içerisinde duş ve havalandırma imkanı var.
Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki narkotik dedektör köpeği 'Bak' ile yardımcısı 'Duman' için kaloriferli, duş kabini ve havalandırma sistemi bulunan 120 metrekare lüks kulübe yapıldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli muhafaza memuru ve narkotik dedektör köpek idarecisi Fatih Doğruer, 5 yıl önce 1850 Euro'ya Macaristan'dan satın alınan 'Bak'ın, Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde 14 narkotik dedektör köpek arasından birincilikle eğitimini tamamlayarak 2005 yılında Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne atandığını söyledi.

Doğruer, Kapıkule'de yapılan modernizasyon kapsamında yeni yapılan binalarla birlikte Bak ve yardımcısı Duman'a da yeni bir yer yapıldığını ifade etti. Doğruer, "Yeni kulübe 120 metrekare, 40 metrekare de bahçesi var. İçerisinde 24 saat sıcak su bulunuyor." dedi. 'Bak' ve Duman'ın 2008 yılı içerisinde 2 ton uyuşturucu madde yakalanmasında etkin rol oynadığını ifade eden Doğruer, "Bak, Cumhuriyet tarihinde gümrüklerde bir defada ele geçirilen en büyük miktar olan 565 kilo eroini ortaya çıkarmıştı." diye konuştu..

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 06:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?